Νέα Callum Vanquish VC25 με shooting brake αμάξωμα

Ο σχεδιαστής της Aston Martin Vanquish, Ian Callum, δημιούργησε μια νέα εκδοχή του δικού του εμβληματικού αυτοκινήτου.

Νέα Callum Vanquish VC25 με shooting brake αμάξωμα

Ο σχεδιαστής της Aston Martin Vanquish, Ian Callum, δημιούργησε μια νέα εκδοχή του δικού του εμβληματικού αυτοκινήτου.

Όταν οδηγήσαμε την Callum Vanquish 25 από την R-Reforged, εντυπωσιαστήκαμε με τον τρόπο που συμπεριφερόταν, την εμφάνιση και το ενδιαφέρον των πελατών, παρά την τιμή που πλησίαζε το μισό εκατομμύριο ευρώ. Τώρα, ο θρυλικός σχεδιαστής Ian Callum μας έδωσε μια ματιά στο τελευταίο του έργο, μια shooting brake έκδοση του coupe Vanquish 25, γνωστή ως Vanquish VC25.

Ο Ian Callum δημοσίευσε την εικόνα του πλευρικού προφίλ του νέου αυτοκινήτου με το εξής σχόλιο: «Φέρνουμε το Vanquish μας σε μια νέα μορφή». Η επιμηκυμένη γραμμή οροφής επιτρέπει τη δημιουργία ενός shooting brake αμαξώματος, με την προσθήκη ενός καινούργιου πτερυγίου στο πίσω χείλος.

Ο υπόλοιπος σχεδιασμός φαίνεται να παραμένει πιστός στο Callum Vanquish που γνωρίσαμε το 2020, το οποίο είχε πολλές βελτιώσεις σε σχέση με την αρχική Aston Martin Vanquish. Νέο εμπρός μέρος με αναθεωρημένη μάσκα, φώτα LED εμπρός και πίσω, πρόσθετη ψύξη φρένων, μεγαλύτερο διαχύτη στο πίσω μέρος και νέες ζάντες 20 ιντσών.

Όσον αφορά το σύστημα κίνησης, περιμένουμε να δούμε τον ίδιο ανασχεδιασμένο, ατμοσφαιρικό 6λιτρο V12 απόδοσης 588 ίππων (61 ίππους περισσότερους από την παλιά Vanquish S), καθώς και ένα προσαρμοσμένο σύστημα εξάτμισης. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Περιμένουμε επίσης να δούμε μικρότερη -κατά 10 χιλιοστάαπόσταση από το έδαφος, σε συνδυασμό με μετατρόχιο αυξημένο κατά 60 χλστ., αν και με την επιπλέον μάζα της σχεδίασης shooting brake, το πλαίσιο θα μπορούσε να ρυθμιστεί ειδικά για αυτό το μοντέλο. Μόνο 25 μονάδες είχαν προγραμματιστεί για την Vanquish 25. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η νέα έκδοση VC25 θα είναι εξίσου σπάνια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!