Εντοπίστηκε σε δοκιμές η νέα Mercedes-AMG GLC 63 σε coupe μορφή

Η Mercedes εξελίσσει μία έκδοση υψηλών επιδόσεων AMG του δημοφιλούς coupe SUV GLC.

Εντοπίστηκε σε δοκιμές η νέα Mercedes-AMG GLC 63 σε coupe μορφή

Η Mercedes εξελίσσει μία έκδοση υψηλών επιδόσεων AMG του δημοφιλούς coupe SUV GLC.

Η GLC είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Mercedes σε παγκόσμιο επίπεδο, οπότε είναι λογικό για τη γερμανική μάρκα να εξελίσσει μια hot παραλλαγή AMG, ώστε να μεγιστοποιήσει πραγματικά τη δημοτικότητα του μοντέλου. Αυτό ακριβώς έχουμε εντοπίσει εδώ με τη μορφή της νέας Mercedes-AMG GLC 63.

Εκτιμούμε ότι τόσο αυτή η έκδοση με coupe αμάξωμα, όσο και η κανονική GLC 63 θα κυκλοφορήσουν περίπου την ίδια εποχή, με τις κανονικές εκδόσεις και των δύο αμαξωμάτων της GLC να έχουν αποκαλυφθεί πρόσφατα. Η προηγούμενη γενιά GLC διέθετε κορυφαία έκδοση AMG 63, αλλά αυτό το νέο μοντέλο θα υποστεί πολλές αλλαγές.

Η μεγαλύτερη διαφορά που θα προσφέρει η νέα, δεύτερη γενιά της GLC 63 είναι το σύστημα κίνησης. Ενώ πριν υπήρχε ένας 4λιτρος V8 twin-turbo, αναμένουμε ότι το 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης θα περάσει από τη νέα C 63 σε αυτό το αυτοκίνητο, με πιθανή απόδοση 680 ίππων και 1.020 Nm ροπής, αν η GLC 63 συμβαδίσει με την C 63.

Ο βενζινοκινητήρας θα είναι υπεύθυνος για 475 ίππους και μια μπαταρία 6,1 kWh θα μπορούσε να προσθέσει έως και 205 ίππους ώθησης για 10 δευτερόλεπτα. Σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC της Mercedes, οι επιδόσεις της GLC 63 στην ευθεία σίγουρα θα δυσκόλευαν την BMW X4 M Competition και το Audi SQ5.

Αν κρίνουμε από αυτές τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα πρέπει να δούμε παρόμοιες αισθητικές βελτιώσεις, όπως αυτές που εφαρμόστηκαν στο παλιό αυτοκίνητο. Μια ειδική μάσκα AMG «panamerica» και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα θα πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους στο εμπρός μέρος.

Ευρύτεροι θόλοι τροχών και μεγαλύτεροι τροχοί, μοναδικοί για την AMG, θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν, ενώ περιμένουμε το σύστημα φρένων να αναβαθμιστεί για να ανταπεξέρχεται στην επιπλέον ιπποδύναμη. Στο πίσω μέρος αυτού του αυτοκινήτου δοκιμών, μπορούμε να δούμε καμουφλάζ που καλύπτει μια τεράστια αεροτομή και στο κάτω μέρος υπάρχει η συνηθισμένη διάταξη τετραπλής εξάτμισης που συναντάται στις εκδόσεις AMG και ένας νέος διαχύτης.

Το εσωτερικό θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο από την κανονική AMG Line GLC, και σύμφωνα με τα πρόσφατα δείγματα γραφής της Mercedes περιμένουμε σπορ καθίσματα, άφθονο δέρμα «Dinamica» από τεχνητή Alcantara και ένα αναβαθμισμένο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, με ειδικές λειτουργίες οδήγησης AMG. Όσον αφορά την τιμή, πιστεύουμε ότι η πλήρως εξοπλισμένη AMG GLC 63 θα βρίσκεται κοντά στα 115.000 ευρώ όταν ξεκινήσει η πώλησή της.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!