Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante: Για λίγους

Μόλις 199 Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante θα κατασκευαστούν και αν σας αρέσει δυστυχώς μην κάνετε σκέψεις για αγορά, καθώς όλες έχουν ήδη πωληθεί.

Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante: Για λίγους

Μόλις 199 Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante θα κατασκευαστούν και αν σας αρέσει δυστυχώς μην κάνετε σκέψεις για αγορά, καθώς όλες έχουν ήδη πωληθεί.

Στις αρχές του 2023 η Aston Martin είχε παρουσιάσει την DBS 770 Ultimate και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει λίγο αργότερα και μια ανοιχτή εκδοχή της. Έφτασε λοιπόν η στιγμή να μας δώσει τις πρώτες εικόνες της εκθαμβωτικής Volante, η οποία δίνει τροφή για όνειρα, αφού στην πράξη δεν θα είναι διαθέσιμη, καθώς και τα 199 αντίτυπα που έχει προγραμματίσει να κατασκευάσει, έχουν βρει ήδη κάτοχο.

Ένα μοντέλο που έρχεται να σηματοδοτήσει το τέλος μιας εποχής και την έναρξη μιας νέας, που θα βρει τη βρετανική φίρμα πλήρως εξηλεκτρισμένη. Κάτι που έχει προγραμματιστεί να γίνει στα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε. Μέχρι τότε όμως θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε κάποιες εντελώς ειδικές εκδόσεις και ορισμένοι, ελάχιστοι τυχεροί να τις απολαύσουν.

Η Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante είναι ένα από αυτά. Ένα αυτοκίνητο που κόβει την ανάσα με την αισθητική της και δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Ο αριθμός από το όνομά της δεν είναι διόλου τυχαίος, αφού αντιστοιχεί στην απόδοση του μεγάλου και αναβαθμισμένου V12 κινητήρα των 5,2 λίτρων που ανέρχεται στους 770 ίππους. Με τη βοήθεια δύο turbo η ροπή φτάνει τα 900 Nm, τα οποία αποδίδονται στο σύνολό τους, μόλις από τις 1.800 σ.α.λ.

Για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, το οποίο έχει νέες ρυθμίσεις για πιο γρήγορες αλλαγές. Η κίνηση περνάει μόνο στους πίσω τροχούς και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης φροντίζει την ομαλή απόδοσή της δύναμης στο δρόμο. Η DBS Ultimate Volante πατάει σε τροχούς ειδικής σχεδίασης 21 ιντσών, που είναι διαθέσιμες σε σατινέ ασημί ή μαύρο χρώμα. Τα ελαστικά είναι Pirelli P Zero, με διάσταση 265/35 εμπρός και 305/30 πίσω.

Φυσικά έχει αμέτρητες δυνατότητες εξατομίκευσης, αν και αυτό είναι θεωρητική κουβέντα, καθώς έχει ήδη εξαντληθεί, με επιλογές τόσο για την εξωτερική εμφάνιση, όσο και για την εσωτερική. Το λογότυπο «770 Ultimate» αποτελεί την υπογραφή της έκδοσης, που συνοδεύεται με αρίθμηση του αυτοκινήτου. Επιπλέον, η DBS 770 Ultimate Volante μπορεί να συνοδεύεται από ένα σετ δερμάτινων αποσκευών τεσσάρων τεμαχίων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!