Το επερχόμενο MINI Cooper σε νέες φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ

Αρκετά πριν την επίσημη αποκάλυψη του νέου MINI Cooper, κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες του και μάλιστα χωρίς καθόλου καμουφλάζ.

Το επερχόμενο MINI Cooper σε νέες φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ

Αρκετά πριν την επίσημη αποκάλυψη του νέου MINI Cooper, κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες του και μάλιστα χωρίς καθόλου καμουφλάζ.

Σε νέες πόζες απαθανατίστηκε το επερχόμενο ηλεκτρικό MINI Cooper, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων που πραγματοποιούνται στο Λος Άντζελες. Αποκαλυπτικές είναι δίχως άλλο οι φωτογραφίες, που το παρουσιάζουν χωρίς καθόλου καμουφλάζ, δείχνοντας ξεκάθαρα τις νέες γραμμές του, αρκετά πριν την επίσημη παρουσίασή του, που αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Στη νέα γενιά του κάνει άλμα, όσον αφορά το σχεδιασμό, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που του παρέχει η νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα. Διατηρεί τους δεσμούς του με το απερχόμενο μοντέλο, όπως επίσης και τη μοναδική του ταυτότητα, φέρνοντας όμως νέα στοιχεία, που το καθιστούν πιο μοντέρνο και αναμφίβολα φρέσκο.

Το αυτοκίνητο που απεικονίζεται είναι έκδοση Cooper SE, η καυτή έκδοση του μοντέλου, που μοιάζει πιο λιτό σε επίπεδο σχεδίασης και σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Τα πλαστικά προστατευτικά που υπήρχαν στους θόλους, τώρα στη νέα γενιά λάμπουν δια της απουσίας τους, συμβάλλοντας με τη σειρά τους στην πιο καθαρή εικόνα που επιθυμεί να δώσει η βρετανική εταιρεία.

Η οροφή προσφέρει την ψευδαίσθηση της αιώρησης, καθώς η τελευταία κολόνα είναι περίτεχνα κρυμμένη πίσω από τα σκούρα κρύσταλλα που την αγκαλιάζουν. Εμπρός και πίσω έχουν διατηρηθεί στοιχεία της ταυτότητας του μοντέλου, ενώ έχουν προστεθεί κάποια νέα που το καθιστούν πιο φρέσκο και ειδικά πίσω, εκεί όπου τα φώτα και η πόρτα σε τίποτα δεν θυμίζουν το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς.

Στο εσωτερικό

Νέο είναι και το εσωτερικό του επερχόμενου MINI Cooper, με στοιχεία που το καθιστούν μια σαφή εξέλιξη του προηγούμενο. Εξάλλου, ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζει, τουλάχιστον δραστικά, αφού η βρετανική φίρμα φρόντισε να τονώσει το ενδιαφέρον του κοινού, με κάποιες αλλαγές, όπως η νέα μεγάλη οθόνη, τα χειριστήρια που είναι τοποθετημένα κάτω από αυτήν, στη βάση της κεντρικής κονσόλας, όπως επίσης και το ανασχεδιασμένο τιμόνι με τα δύο μπράτσα.

Βελτιωμένη αυτονομία

Το ηλεκτρικό MINI Cooper θα κατασκευάζεται στην Κίνα, πάνω σε μια νέα πλατφόρμα, την οποία έχουν εξελίξει από κοινού BMW και η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία SUV, η Great Wall. Τα βενζινοκίνητα MINI θα συνεχίσουν να υπάρχουν, με μια σημαντική αναβάθμιση του υπάρχοντος μοντέλου να αναμένεται μέσα στους επόμενους 12 μήνες, με την παραγωγή να συνεχίζεται στο εργοστάσιο της BMW στην Οξφόρδη. Παρά τις διαφορετικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τις εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες και ηλεκτρικούς, τα δύο MINI θα συνεχίσουν να μοιράζονται κοινά στοιχεία σχεδιαστικά.

Όσον αφορά τις ηλεκτρικές εκδόσεις στη βασική τους εκδοχή Cooper E, θα εφοδιάζονται με μπαταρία 40 kWh, ενώ στην ανώτερη Cooper SE η χωρητικότητα θα ανεβαίνει στις 54 kWh. Και στις δύο περιπτώσεις, η αυτονομία θα είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με αυτή της τρέχουσας έκδοσης, με το Cooper E να εκτιμάται ότι θα έχει αυτονομία 320 χιλιομέτρων και το Cooper SE να ξεπερνάει τα 400 χιλόμετρα.

Η MINI έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρχει και μια έκδοση υψηλών επιδόσεων John Cooper Works (JCW) του νέου αυτοκινήτου θα παραμείνει στα χαρτιά, ακόμη και αν γίνει αμιγώς ηλεκτρικό. Ο Bernd Kοrber (επικεφαλής της MINI το 2019, τον οποίο διαδέχθηκε η Stefanie Wurst) είχε δηλώσει στο παρελθόν: «Πρέπει να ορίσουμε το JCW σε ένα ηλεκτροκίνητο σκηνικό και εποχή. Αλλά αυτό είναι εφικτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καμία αντίφαση».

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Γιάννης Καλογερόπουλος

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!