Η Gordon Murray T.33 Spider έρχεται στις 4 Απριλίου με V12 κινητήρα

Ένα σκίτσο με την επερχόμενη ανοιχτή εκδοχή της Gordon Murray T.33 Spider είδε το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι θα εφοδιάζεται με V12 κινητήρα.

Η Gordon Murray T.33 Spider έρχεται στις 4 Απριλίου με V12 κινητήρα

Ένα σκίτσο με την επερχόμενη ανοιχτή εκδοχή της Gordon Murray T.33 Spider είδε το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι θα εφοδιάζεται με V12 κινητήρα.

Ένα ακόμα μοντέλο θα προστεθεί σύντομα στην γκάμα των supercar της Gordon Murray Automotive. Πρόκειται για ένα ανοιχτό μοντέλο, την T.33 Spider, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Απριλίου και θα σταθεί δίπλα στην T.50 με το κλειστό αμάξωμα. Σ’ αυτή τη φάση η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο, για να προαναγγείλει την παρουσίασή της, δίνοντας κάποια πρώτα στοιχεία, για αυτή.

Χωρίς να υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες σχετικές με τα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου, αφού η εταιρεία τα κρατάει «κλειστά» μέχρι την ημέρα της αποκάλυψης του, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα έχει V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 3,9 λίτρων της Cosworth, που είναι ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιεί η εταιρεία και στην T.50.

Το βάρος το είναι 392 κιλά, με την απόδοσή του να φτάνει τους 617 ίππους στις 11.100 σ.α.λ. Σίγουρα ο ήχος του θα είναι συναρπαστικός και πιθανότατα εκκωφαντικός. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, με την κίνηση να περνάει μόνο στους πίσω τροχούς, με τη βοήθεια ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Σχεδιαστικά διατηρεί τους δεσμούς της με την κλειστή εκδοχή του μοντέλου, έχοντας κάποιες αλλαγές, τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος. Είναι αρκετά νωρίς για να ξέρουμε ακριβώς τις λεπτομέρειες, για τις οποίες θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα, μέχρι την πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου.

Οι επιπλέον ενισχύεις που θα έχει η ανοιχτή έκδοση, προκειμένου να ανταπεξέλθει ανάλογα με τον κλειστό, αναμένεται να προσθέσουν λίγα κιλά στην πλάστιγγα και να χαλάσουν ελαφρώς την εξαιρετική αναλογία κιλών ανά ίππο που έχει η T.50. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Gordon Murray «η T.33 θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα προσφέρει συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, που δεν θα μοιάζει με τίποτα άλλο». Η τιμή της δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά αναμένεται να ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!