H Rolls-Royce Wraith Black Arrow σηματοδοτεί το τέλος της σειράς

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι η Wraith με κινητήρα V12 θα αποσυρθεί με μια περιορισμένη έκδοση Black Arrow.

H Rolls-Royce Wraith Black Arrow σηματοδοτεί το τέλος της σειράς

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι η Wraith με κινητήρα V12 θα αποσυρθεί με μια περιορισμένη έκδοση Black Arrow.

Καθώς η Rolls-Royce κοιτάζει προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον, αποκαλύφθηκε το τελευταίο της V12 coupe, η Black Badge Wraith Black Arrow. Η αποκλειστικότητα είναι εξασφαλισμένη, με μόλις 12 μονάδες να κατασκευάζονται, με κάθε μία από αυτές να διαθέτει μια σειρά από φρέσκες αισθητικές επεμβάσεις.

Η δεκαετής Wraith διαθέτει τον ίδιο twin-turbo V12 κινητήρα 6,6 λίτρων και απόδοση 623 ίππων καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, με το μοντέλο Black Badge να προσφέρει επιπλέον 70 Nm ροπής από το 2016. Όπως είναι αναμενόμενο, η ειδική έκδοση Black Arrow βασίζεται στο μοντέλο Black Badge και στο κάλυμμα του κινητήρα υπάρχει μια κίτρινη πλακέτα με την επιγραφή «Final Coupe Collection» με μαύρα γράμματα.

Ωστόσο, οι αλλαγές δεν περιορίζονται σε αυτό το διακριτικό νεύμα κάτω από το καπό. Το εξωτερικό χρώμα του αμαξώματος είναι ένα μείγμα Celebration Silver στο εμπρός μέρος και Black Diamond πίσω. Η Rolls-Royce αναφέρει ότι το χρώμα χρειάστηκε 18 μήνες δοκιμών και εξέλιξης πριν επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα φινιρίσματα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία. Σε αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος έρχονται τα φωτεινά κίτρινα ένθετα στην εμπρός μάσκα (παρόμοια με εκείνα της Wraith Landspeed Edition) και τους τροχούς. Το έμβλημα «Spirit of Ecstasy» έχει επίσης έναν κίτρινο δακτύλιο στη βάση του.

Η Rolls-Royce έχει δώσει και στο εσωτερικό μερικά φρέσκα χρώματα και διακοσμητικά στοιχεία. Τα καθίσματα, το τιμόνι, το ταμπλό και η επένδυση των θυρών λαμβάνουν όλα μια φωτεινή κίτρινη πινελιά, ενώ τα ίδια τα καθίσματα καλύπτονται από ένα νέο δέρμα «Club Leather», το οποίο είναι ακόμα πιο γυαλιστερό, για να κάνει αντίθεση με το μαύρο εσωτερικό. Το ταμπλό περιλαμβάνει επίσης μερικά μοναδικά σχέδια του V12 κινητήρα του αυτοκινήτου.

Η Black Arrow αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν της Rolls-Royce. Το 1938, ο Captain George Eyston σημείωσε ρεκόρ ταχύτητας εδάφους 357,497 χλμ./ώρα με το «Thunderbolt», ένα όχημα 7 τόνων, 8 τροχών με 2 κινητήρες V12 της Rolls-Royce, με έναν από αυτούς τους κινητήρες προερχόταν από την Blue Bird του Malcolm Campbell, κάτοχο του ρεκόρ ταχύτητας εδάφους του 1933. Το ρολόι στο ταμπλό της Black Arrow έχει σημειωμένη την ένδειξη 357,497 χλμ./ώρα από κάτω και ανάμεσα στα δύο πίσω προσκέφαλα υπάρχει ένα βέλος με το σύμβολο του απείρου από πάνω.

Πάνω από τους επιβάτες του αυτοκινήτου υπάρχει ένας ουρανός που απεικονίζει το γαλαξία μας με 2.117 φώτα οπτικών ινών. Η Rolls-Royce λέει ότι η διάταξη είναι ίδια με τον νυχτερινό ουρανό πάνω από τις αλυκές Bonneville στη Utah στις 16 Σεπτεμβρίου 1938, την ημερομηνία που ο Eyston έκανε το ρεκόρ του. Η Rolls-Royce δεν έχει αποκαλύψει πόσο κοστίζει η Wraith Black Arrow, πιθανότατα επειδή έχει ήδη πουλήσει και τα 12 δείγματα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!