Έρχεται αγριεμένο το νέο Mitsubishi L200

Η νέα, πέμπτη γενιά του Mitsubishi L200 θα λανσαριστεί μέσα στο 2023.

Έρχεται αγριεμένο το νέο Mitsubishi L200

Η νέα, πέμπτη γενιά του Mitsubishi L200 θα λανσαριστεί μέσα στο 2023.

Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μπανγκόκ έγινε η παρουσίαση του πρωτότυπο Mitsubishi L200, που θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία της πέμπτης γενιάς του επαγγελματικού μοντέλου της ιαπωνικής εταιρείας. Η παρουσίαση έγινε με το αυτοκίνητο να έχει βαρύ καμουφλάζ, που κρύβει στοιχεία του, αλλά όχι την ουσία, που μοιάζει να είναι ένα βήμα πριν το τελικό αποτέλεσμα, όσον αφορά τη σχεδίαση.

Η σιλουέτα αποτελεί συνέχεια του μοντέλου που παρουσιάστηκε πριν περίπου 10 χρόνια, με τις αλλαγές σε μάσκα και φωτιστικά σώματα, να υπογραμμίζουν τη νέα ταυτότητα του μοντέλου. Σε αυτή τη φάση, το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε, είναι ένα διπλοκάμπινο pickup με snorkel, σκαλοπάτι για να διευκολύνει την είσοδο στην ψηλή καμπίνα, και δύο εφεδρικούς τροχούς, στα πρότυπα των αγωνιστικών, τιμώντας τα σήματα της Ralliart, που φέρει.

Σύμφωνα με τα νέα πλάνα της Mitsubishi, αλλά και τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που ακολουθούν, το νέο L200 θα έχει κάποια μορφή εξηλεκτρισμού. Ίσως να δούμε πέρα από κάποιο ήπια υβριδικό σύστημα ή και ένα Plug-in Hybrid, με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης.

Επίσημα η Mitsubishi δεν έχει αποκαλύψει τα τεχνικά στοιχεία του επερχόμενου μοντέλου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, θα πατάει σε ένα νέο πλαίσιο, τύπου σκάλας, που θα είναι κοινό με το Nissan Navara νέας γενιάς. Επίσης, δεν ανακοίνωσε πότε θα κάνει την πρεμιέρα του μοντέλου παραγωγής, αλλά αναμένεται να γίνει μέσα στο χρόνο.

Στα σκαριά πάντως βρίσκεται και μια ηλεκτρική έκδοση ενός pickup με τα σήματα της Mitsubishi, που θα παρουσιαστεί μετά το 2025.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!