Το μέλλον της Bentley δείχνει αυτοκίνητα κατά παραγγελία

Μετά από μια χρονιά ρεκόρ που ήταν το 2022 για την Bentley, η βρετανική εταιρεία θα εστιάσει ακόμα περισσότερα, σε ξεχωριστά αυτοκίνητα, κατά παραγγελία.

Το μέλλον της Bentley δείχνει αυτοκίνητα κατά παραγγελία

Μετά από μια χρονιά ρεκόρ που ήταν το 2022 για την Bentley, η βρετανική εταιρεία θα εστιάσει ακόμα περισσότερα, σε ξεχωριστά αυτοκίνητα, κατά παραγγελία.

Η εξατομίκευση, με αυτοκίνητα κατά παραγγελία είναι αυτό που θα εστιάσει η Bentley, στο άμεσο μέλλον. Η χρονιά που έκλεισε για τη βρετανική φίρμα ήταν εξαιρετική αφού σημείωσε κέρδη ρεκόρ που έφτασαν τα 710 εκατομμύρια ευρώ. Αποτέλεσμα που της δίνει τη δυνατότητα να κοιτάξει ακόμα πιο μακριά, σε νέα πλάνα, που θα της αποφέρουν και περισσότερα κέρδη.

Έτσι, θα αναθεωρήσει τις γραμμές παραγωγής της, για να εστιάσει ακόμα περισσότερο στα αυτοκίνητα κατά παραγγελία, με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως αυτά που ζητά η πλειονότητα των πελατών της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα καλή, αφού κατάφερε να διπλασιάσει, σχεδόν, τα κέρδη της, από τα 340 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2021, στα 710 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2022, ταξινομώντας περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ, που έφτασαν τα 15.174.

Αν και η αύξηση σε όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων είναι σε ποσοστό 4%, τα συνολικά έσοδα παρουσιάζονται αυξημένα κατά 19%, καθώς οι παραγγελίες των πελατών της είχαν πολλά έξτρα σε κάθε αυτοκίνητο.

Μιλώντας στους συνεργάτες μας στο Auto Express, ο διευθύνων σύμβουλος της Bentley Adrian Hallmark αποκάλυψε ότι οι τρέχουσες εργασίες κατασκευής στο Crewe θα επιτρέψουν στην εταιρεία να φιλοξενήσει ακόμη περισσότερες από τις επιλογές κατά παραγγελία στο πλαίσιο μιας πιο ευέλικτης διαδικασίας κατασκευής, καθώς στοχεύει να διατηρήσει τουλάχιστον ένα περιθώριο κέρδους άνω του 20%.

«Ένα από τα βασικά πράγματα που έχουμε πετύχει είναι να βάλουμε αυτό το εξατομικευμένο περιεχόμενο στο σύστημα παραγωγής», δήλωσε ο Hallmark. «Έπρεπε να κάνουμε πολλές αλλαγές στον τρόπο κατασκευής των αυτοκινήτων για να το πετύχουμε αυτό».

«Και τώρα αυτό που κάνουμε, με τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ στο Crewe, είναι να μεταφέρουμε ορισμένες από τις διαδικασίες σε μια διαφορετική αίθουσα, ώστε να είμαστε σε θέση να έχουμε, παράλληλα με τις δύο κύριες γραμμές, μια περιοχή όπου μπορούμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στα εξατομικευμένα αυτοκίνητα ή στα Mulliners, χωρίς να διαταράξουμε την κύρια ροή παραγωγής».

Στόχος της Bentley είναι να τετραπλασιάσει τα μοντέλα κατά παραγγελία Mulliner, αλλά και να προσθέσει επιπλέον οχήματα όπως τα Bacalar και Batur, τα οποία έχουν ξεπουλήσει. «Θέλουμε να αναπτύξουμε τη Mulliner για να κατασκευάσουμε ακόμη πιο ιδιαίτερα αυτοκίνητα», δήλωσε.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!