Τι συνέβη με το τουμπάρισμα του Citroen Ami στο Μονακό; (video)

Ο άτυχος συνοδηγός του μοιραίου Citroen Ami που αναποδογύρισε σε μία από τις πιο γνωστές στροφές του Μονακό μιλάει για το περιστατικό. Δείτε τι ακριβώς συνέβη

Τι συνέβη με το τουμπάρισμα του Citroen Ami στο Μονακό; (video)

Ο άτυχος συνοδηγός του μοιραίου Citroen Ami που αναποδογύρισε σε μία από τις πιο γνωστές στροφές του Μονακό μιλάει για το περιστατικό. Δείτε τι ακριβώς συνέβη

Ένα viral βίντεο ταξίδεψε σε όλες τις γωνιές του κόσμου, στο οποίο ένα Citroen Ami στρίβει σε μια από τις πιο γνωστές στροφές του Μονακό και τουμπάρει. Πιο συγκεκριμένα, ένας 16χρονος οδηγός κυκλοφορούσε το Citroen Ami και πραγματοποίησε 2-3 περάσματα στην πασίγνωστη Fairmont Hairpin.

Η ηλικία οδήγησης είναι ένα ζήτημα ασφαλείας που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Οι νεαροί οδηγοί συνήθως δεν έχουν αρκετή εμπειρία στο δρόμο ώστε να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτες καταστάσεις. Έχουν αντίθετα υπέρμετρο ενθουσιασμό και κάποιες φορές άγνοια κινδύνου – και αυτός μπορεί να γίνει επικίνδυνος συνδυασμός.

Ειδικά στην περίπτωση των microcars, που είναι μικρά ηλεκτρικά οχήματα μελετημένα για ήπια μετακίνηση στην πόλη, οι κίνδυνοι είναι ακόμα μεγαλύτεροι λόγω της κατασκευής τους (ψηλό κέντρο βάρους, έλλειψη βασικών συστημάτων ασφαλείας, μικρά μεταξόνια και μετατρόχια κλπ.).

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;

Το κανάλι του Youtube “me and mon ami” βρήκε τον συνοδηγό του Ami και μίλησε για το περιστατικό. Ο Ραφαέλ ανέφερε ότι ποτέ δεν είχε μπει σε Citroen Ami και ο οδηγός του πρότεινε να πάνε μία βόλτα με το microcar. Οι δύο νέοι δεν ήταν φίλοι αλλά γνωρίζονται από τον χώρο των car spotters, δηλαδή αυτοί που απαθανατίζουν εξωτικά και sport αυτοκίνητα στο Monte Carlo και τα δημοσιεύουν στο διαδίκτυο.

@_skwiny_ Ça va je vais bien #fakesituation #monaco ♬ son original – Raphael Sky

Ο Ραφαέλ τραυματίστηκε τόσο στο κεφάλι (13 ράμματα) όσο και στο χέρι του, παρόλο που φορούσε ζώνη ασφαλείας. Από την άλλη, ο 16χρονος οδηγός δεν έπαθε απολύτως καμία ζημιά, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει το… γράμμα του νόμου.

Η ταχύτητα που αναπτύξανε δεν ήταν μεγάλη (περίπου 30 χλμ./ώρα), αλλά σε μια στροφή που μέχρι και το μονοθέσιο της Formula 1 μειώνει την ταχύτητά του στα 50 χλμ./ώρα είναι φυσικό και επόμενο ότι το Ami δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία την εν λόγω στροφή.

«Όλοι θεώρησαν ότι έγινε με σκοπό ενός βίντεο για να γίνουμε viral, αλλά δεν είναι έτσι» αναφέρει ο Ραφαέλ. Βέβαια συνέχισε λέγοντας ότι «τώρα μπορώ να θεωρηθώ και influencer στο Tik Tok γιατί έφτασα πάνω από 90 χιλιάδες ακόλουθους».

@_skwiny_ Réponse à @Dreamcar_og7 ♬ son original – Raphael Sky

Κλείνοντας αναφέρει ότι «παρόλο που πηγαίναμε με 25-30 χλμ./ώρα, ο γιατρός είπε ότι γλίτωσα για λίγο την παράλυση».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!