Νέο AC Cobra GT Roadster με τιμή πάνω από 320.000 ευρώ

Η αναβίωση του AC Cobra, με ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία και κινητήρα V8 654 ίππων.

Νέο AC Cobra GT Roadster με τιμή πάνω από 320.000 ευρώ

Η αναβίωση του AC Cobra, με ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία και κινητήρα V8 654 ίππων.

Οι ρετρό αναφορές της σχεδίασής της σίγουρα δημιουργούν συνειρμούς με μοντέλα του παρελθόντος, αλλά αυτή η AC Cobre GT Roadster είναι ένα νέο αυτοκίνητο, δημιουργία της AC Cars, που έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό που βλέπετε εδώ σε αυτές τις φωτογραφίες αποτελεί μια προαναγγελία του επίσημου μοντέλου που θα παρουσιαστεί πλήρως, λίγο αργότερα μέσα στη χρονιά και κοντά στον Απρίλιο. Η οβάλ μάσκα με τα στρογγυλά φώτα, το μακρύ καπό και οι φουσκωμένοι θόλοι, παραπέμπουν ευθέως στο αρχικό μοντέλο του 1960.

Τα μόνα νέα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό αυτό το αυτοκίνητο σε σχέση με αυτό του παρελθόντος, είναι οι μεγάλοι τροχοί και οι εξωτερικοί καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος. Μια πιο προσεκτική ματιά όμως αποκαλύπτει και άλλες λεπτομέρειες που είναι πιο σύγχρονες, όπως το πιο φαρδύ πλαίσιο του παρμπρίζ και οι χειρολαβές των θυρών που δεν προεξέχουν.

Οι στρογγυλοί προβολείς έχουν φωτιστικά σώματα ημέρας LED. Ένα τρίτο φως φρένων είναι ορατό πίσω από τον χώρο των επιβατών. Και παρόλο που δεν έχουμε καθαρή εικόνα του εσωτερικού, υπάρχει ένα μοντέρνο τιμόνι με συνδυασμό αναλογικών και ψηφιακών ενδείξεων.

Κάτω από το μακρύ καπό βρίσκεται ένας μεγάλος κινητήρα V8 5,0 λίτρων, που προέρχεται από την Ford και αποδίδει 654 ίππους και 575 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων ή ενός αυτόματου 10 σχέσεων.

Έτσι, η AC Cobra GT Roadster επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 278 χλμ./ώρα. Η τιμή του που θα ξεπερνάει τα 320.000 ευρώ το καθιστά στα σίγουρα ένα αυτοκίνητο που δεν προορίζεται για πολλούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!