H McLaren Elva με περισσότερη ισχύ δια χειρός Novitec

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος παρουσιάζει τη δική του, ακόμα ισχυρότερη εκδοχή για μία από τις σπανιότερες και πιο σκληροπυρηνικές σύγχρονες McLaren

H McLaren Elva με περισσότερη ισχύ δια χειρός Novitec

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος παρουσιάζει τη δική του, ακόμα ισχυρότερη εκδοχή για μία από τις σπανιότερες και πιο σκληροπυρηνικές σύγχρονες McLaren

Η Elva αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο ακραία δημιουργήματα που μπορεί να αποκτήσει κανείς δια χειρός McLaren καθώς πρόκειται για ένα ανοιχτό και, κυρίως, χωρίς παρμπρίζ τετράτροχο με V8 κινητήρα 815 ίππων.

Παρά το γεγονός ότι δύσκολα θα αποζητούσε κανείς ακόμα περισσότερα από όσα συνοψίζουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η Novitec, ως συνήθως είχε διαφορετική άποψη, αποφασίζοντας να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους κάτι επιπλέον.

Αρχικά η σφραγίδα του γερμανικού βελτιωτικού οίκου μεταφράζεται σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων η οποία επωφελείται από νέα χαρτογράφηση της ECU και του συστήματος ψεκασμού, νέο σύστημα ανάφλεξης και ανασχεδιασμένο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πίεσης.

Στις βελτιώσεις συγκαταλέγεται και ένα νέο σύστημα εξαγωγής το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής της επίστρωσής τoυ με επίχρυσο φινίρισμα εν είδει θερμομονωτικού. Όλες οι παραπάνω αναβαθμίσεις έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής ισχύος σε 920 ίππους και 800 Nm ροπής.

Αυτό μεταβάλλει και τις επιδόσεις, με την Elva δια χειρός Novitec να απαιτεί για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ. σε 2,7 δευτερόλεπτα -έναντι 2,8 δ.λ. στην εργοστασιακή έκδοση- ενώ το sprint από στάση στα 200 χλμ./ώρα απαιτεί 4,0 δευτερόλεπτα (έναντι 6,8 δ.λ.). Η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 330 χλμ./ώρα ούσα επίσης αυξημένη καθώς το «προηγούμενο» μέγεθος ανερχόταν σε 326 χλμ./ώρα.

Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με ένα νέο σετ σφυρήλατων τροχών διάστασης 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω και ένα ιδιαίτερο design με επτά ακτίνες αλλά και την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 72 αποχρώσεις και δύο φινιρίσματα. Βελτιωμένη είναι και η ανάρτηση η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 2,0 εκατοστά.

Πλην των παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό τιράζ της Elva, σύμφωνα με τις τελευταίες συστάσεις της McLaren περιορίζεται σε 149 μονάδες κάτι που σημαίνει ότι η εκδοχή της Novitec προδιαγράφεται εκτός από ισχυρότερη και εξαιρετικά σπάνια για όσους ενδώσουν στην αναβάθμιση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!