Όταν η Lamborghini Ηuracan STO συνάντησε τον Blade Runner

Η Lamborghini ξεκινά τους εορτασμούς για την επέτειο 60 ετών από την ίδρυσή της με ένα artcar, με βάση την Huracan STO, συνοδευόμενο από ένα cyber αισθητικής καλλιτεχνικό τεχνούργημα, αμφότερα με την υπογραφή του Ikeuchi.

Όταν η Lamborghini Ηuracan STO συνάντησε τον Blade Runner

Η Lamborghini ξεκινά τους εορτασμούς για την επέτειο 60 ετών από την ίδρυσή της με ένα artcar, με βάση την Huracan STO, συνοδευόμενο από ένα cyber αισθητικής καλλιτεχνικό τεχνούργημα, αμφότερα με την υπογραφή του Ikeuchi.

H ιταλική φίρμα συμπληρώνει φέτος μια εξηκονταετία ομολογουμένως ενδιαφέρουσας αυτοκινητιστικής… ζωής καθώς ιδρύθηκε στις 6 Μαΐου του 1963 και ξεκίνησε ήδη τους εορτασμούς που δεδομένα θα διαρκέσουν καθ΄ολη τη διάρκεια του 2023 και θα έχουν διαφορετικές μορφές.

Η πρώτη συνδυάζει την Huracan με τον κόσμο της Τέχνης με αποτέλεσμα μια υψηλής αξίας ειδική έκδοση του μοντέλου ως artcar αλλά και ενός μάλλον λιγότερο κατανοητού και αναγνωρίσιμου cyberpunk δημιουργήματος, αμφότερα με την υπογραφή του διάσημου ιάπωνα καλλιτέχνη Ikeuchi.

Ξεκινώντας από την ειδική έκδοση της Huracan STO, ονομάζεται Time Chaser_111100 και για όσους ήδη αναρωτιούνται ο αριθμός στο τέλος αντιστοιχεί στον αριθμό «60» σε δυαδικό κώδικα.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητες της, συνοψίζονται στην παρουσία γραφικών με εξίσου ψηφιακή έμπνευση και αξία περιμετρικά από τα κεντρικά φωτιστικά και το καπό.

Την ίδια ψηφιακή έμπνευση έχει και η διχρωμία γκρι-λευκού που βάφουν και το υπόλοιπο αμάξωμα ενώ μάλλον το πιο παράδοξο στοιχείο είναι το κουτί που παρεπιδημεί πάνω από το κάλυμμα του κινητήρα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις του καλλιτέχνη η σχεδίαση του παραπέμπει στις κάρτες γραφικών των PC ενώ η συνολική σχεδίαση έχει την μορφή του πίσω μέρους ενός tower με τις αντίστοιχες εξόδους.

Ακριβώς την ίδια έμπνευση αλλά σε μια πιο αφαιρετική μορφή έχει και το συνοδευτικό γλυπτό με τον ίδιο τίτλο (Time Gazer) το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις αντλεί την έμπνευσή του από μια σειρά εμβληματικών μοντέλων της Lamborghini, μεταξύ των οποίων η Countach στην έκδοση 25th Anniversary, η Diablo SE30, Murcielago 40th Αnniversary και Aventador LP-720-4 50th Anniversary.

Αν τώρα τίποτα από τα στοιχεία του Time Chaser δεν σας θυμίζει καμία από τις παραπάνω Lamborghini είναι διότι αφενός, ο καλλιτέχνης έχει κατασκευάσει το Time Chaser από εξαρτήματα των συγκεκριμένων Lamborghini βάζοντας φυσικά τη δική του πινελιά με αποτέλεσμα ένα υπερβατικό όσο και δυστοπικό cockpit για gamer με αισθητική ανάμεσα σε Mad Max και Blade Runner.

Ίσως τα μόνα αναγνωρίσιμα μέρη του γλυπτού είναι το κάθισμα και το τιμόνι που συμπληρώνονται από δύο πληκτρολόγια και διάφορα χειριστήρια καθώς και δύο οθόνες. Τα υπόλοιπα μέρη του γλυπτού αποτελούνται, όπως εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς από «υπολείμματα» υπολογιστών όπως σπασμένες motherboard, κομμάτια πλαστικού από towers, πληκτρολόγια, ψήκτρες, καθώς και κυκλώματα PC.

Αμφότερα τα επετειακά δημιουργήματα θα εκτεθούν στην έκθεση της ιταλικής φίρμας στο Τόκυο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!