Η νέα γενιά του Skoda Kodiaq σε δοκιμές

Σε χειμερινές δοκιμές εξέλιξης βρίσκεται η επερχόμενη γενιά του Skoda Kodiaq, που κυκλοφορεί με καμουφλάζ έχοντας καλά κρυμμένο το νέο αμάξωμα.

Η νέα γενιά του Skoda Kodiaq σε δοκιμές

Σε χειμερινές δοκιμές εξέλιξης βρίσκεται η επερχόμενη γενιά του Skoda Kodiaq, που κυκλοφορεί με καμουφλάζ έχοντας καλά κρυμμένο το νέο αμάξωμα.

Το 2016 ήταν η χρονιά που το μεγάλο Skoda Kodiaq ξεκίνησε την εμπορική του πορεία. Σήμερα, εφτά χρόνια μετά, η τσεχική φίρμα ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα, δεύτερη γενιά του μοντέλου και βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης, σε χειμερινές συνθήκες, όπως αποκαλύπτουν οι αποκλειστικές, κατασκοπευτικές φωτογραφίες των συνεργατών μας στο Auto Express.

Από τότε που παρουσιάστηκε το Kodiaq, πολλά έχουν αλλάξει στη γκάμα των SUV της Skoda. Εμπλουτίστηκε με το μικρομεσαίο Karoq, το Kamiq που ανήκει στην μικρότερη κατηγορία B-SUV, αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό Enyaq.

Η ανανέωση του Kodiaq αναμένεται να φέρει ήπια εξέλιξη όσον αφορά τη σχεδίαση, με στοιχεία από τα άλλα μοντέλα της οικογένειας. Τα φωτιστικά σώματα θα παραμείνουν διαιρούμενα, με τη μάσκα που έχει μεγάλο πλάτος να είναι ανασχεδιασμένη ελαφρώς, με τη συνολική εικόνα του εμπρός μέρους του Kodiaq να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, αν και λίγο πιο επιθετική.

Το προφίλ παραμένει επίσης χαρακτηριστικό, με τετραγωνισμένη σχεδίαση, που ευνοεί την εσωτερική διαρρύθμιση και εν γένει την ευρυχωρία στην καμπίνα. Πίσω η διαφορά αφορά τα φώτα των φρένων, τα οποία έχουν ανέβει πιο ψηλά σε αυτή τη γενιά, παραμένοντας όμως κομψά.

Δείτε επίσης τη δοκιμή του Skoda Karoq 1.5 TSI DSG7

Οι μεγάλες αλλαγές το νέου Kodiaq θα είναι κρυμμένες κάτω από τον μανδύα του. Το σημερινό Kodiaq πατάει στην πλατφόρμα MQB A2 του Ομίλου Volkswagen, η οποία είναι κοινή για όλη την οικογένεια των SUV, όπως τα Volkswagen Tiguan και Seat Tarraco.

Ωστόσο, στη νέα γενιά του αναμένεται να χρησιμοποιεί την εξελιγμένη πλατφόρμα MQB Evo, την οποία έχουμε δει στα Volkswagen Golf, Cupra Formentor, Skoda Octavia, αλλά θα δούμε επίσης και στη νέα επερχόμενη τρίτη γενιά του Volkswagen Tiguan.

Έτσι, έχοντας ως βάση τη νέα αυτή πλατφόρμα, αποκτά και πρόσβαση σε νέα τεχνολογία, αλλά και εκδόσεις Plug-in Hybrid, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρα αν θα υιοθετηθεί αυτή η έκδοση στο Kodiaq. Σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται οι ήπια υβριδικές εκδόσεις, βενζίνης και diesel. Τη θέση της ηλεκτρικής έκδοσης θα καλύψει το επερχόμενο Vision 7S.

Στο εσωτερικό το νέο Kodiaq θα έχει αρκετά στοιχεία από την οικογένεια του Volkswagen Group. Πιθανότατα θα δούμε δύο μεγάλες οθόνες 10 ιντσών, που θα προέρχονται από το Golf που κυκλοφορεί, ενώ και η σουίτα των συστημάτων ασφάλειας θα είναι γεμάτη. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το τελευταίο που θα εφοδιάζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού ακολουθεί ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αποκλειστική συνεργασία / φωτογραφίες: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!