Audi TT Final Edition: Τίτλοι τέλους

Μετά από 25 χρόνια η παραγωγή του Audi TT σταματάει, με μια ειδική έκδοση «Final Edition» να αποτελεί την τελευταία του.

Audi TT Final Edition: Τίτλοι τέλους

Μετά από 25 χρόνια η παραγωγή του Audi TT σταματάει, με μια ειδική έκδοση «Final Edition» να αποτελεί την τελευταία του.

Το Audi TT ξεκίνησε το 1998 με τους καλύτερους οιωνούς, έχοντας το συνολικό πακέτο, που αφορά την εμφάνιση, τις επιδόσεις και το οδηγικό ενδιαφέρον. Έκανε δυναμική αρχή και συνέχισε στην δεύτερη και τρίτη γενιά του να έχει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς των σπορ μοντέλων. Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία έχει προγραμματίσει τη διακοπής της παραγωγής, αφού όμως πρώτα κυκλοφορήσει μια Final Edition του TT.

Η ειδική αυτή έκδοση «Final Edition» θα είναι διαθέσιμη από το Μάρτιο και θα συνδυάζεται με όλες τις εκδόσεις του TT, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για ένα μήνα μετά, τον Απρίλιο.

Αισθητικά η Final Edition διακρίνεται για ένα μαύρο πακέτο που τη συνοδεύει, με τα σήματα, τους καθρέπτες, τις απολήξεις των εξατμίσεων και την αεροτομή να έχουν όλα μαύρο χρώμα. Στην ανοιχτή έκδοση TT Roadster, οι κολόνες είναι μαύρες, όπως και ο διαχύτης.

Περνώντας στο εσωτερικό θα δεις να ξεχωρίζουν οι δερμάτινες επενδύσεις που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Το τιμόνι από την άλλη έχει επένδυση από αλκαντάρα, με κόκκινες ραφές, όπως επίσης και τα καθίσματα, με τα πατάκια να έχουν γραμμές ίδιου χρώματος.

Όσον αφορά τα επίπεδα εξοπλισμού, αυτά έχουν βελτιωθεί με το «Technology Pack», το οποίο προσθέτει δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και το «Audi Connect Infotainment Services» που δίνει στον οδηγό πρόσβαση σε λειτουργίες όπως ζωντανές τοπικές τιμές καυσίμων και προβλέψεις καιρού.

Στην πιο γρήγορη έκδοση TTS προστίθεται το πακέτο Comfort and Sound, που περιλαμβάνει ηχοσύστημα, κάμετα οπισθοπορείας και υποβοήθηση στάθμευσης. Η έκδοση Final Edition θα συνδυάζεται με όλες τις εκδόσεις, εκτός από την πιο ισχυρή TT RS.

To Audi TT δεν θα σταματήσει να υπάρχει, απλώς θα μεταμορφωθεί δραστικά, αφού θα αλλάξει εντελώς χαρακτήρα και θα διατίθεται ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Γιάννης Καλογερόπουλος

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!