Πρώτη εμφάνιση του Hyundai Santa Fe του 2024

Η πρώτη μας ματιά στο μεγαλύτερο μοντέλο της Hyundai, το Santa Fe, δείχνει ότι έρχεται μια σημαντική σχεδιαστική αλλαγή.

Πρώτη εμφάνιση του Hyundai Santa Fe του 2024

Η πρώτη μας ματιά στο μεγαλύτερο μοντέλο της Hyundai, το Santa Fe, δείχνει ότι έρχεται μια σημαντική σχεδιαστική αλλαγή.

Η Hyundai και Kia επενδύουν πολλά χρήματα για τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα, αλλά τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικά για τις κορεατικές μάρκες. Η Hyundai ήδη εξελίσσει την επόμενη γενιά του SUV της Santa Fe.

Το 7θέσιο SUV αναμένεται να επιστρέψει το 2024, με μια πλήρη αποκάλυψη να πραγματοποιείται ενδεχομένως αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά. Οι τελευταίες κατασκοπευτικές μας φωτογραφίες δείχνουν ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της Hyundai, λειτουργώντας ως εναλλακτική λύση για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ioniq 7.

Παρά το έντονο καμουφλάζ, μπορούμε να δούμε ότι το συνολικό σχήμα του Santa Fe θα έχει πιο τονισμένος γωνίες από το απερχόμενο αυτοκίνητο. Δεν περιμένουμε όμως ότι θα διαθέτει ένα ρετρό-φουτουριστικό θέμα σχεδίασης παρόμοιο με του Ioniq 5 και το εμπρός μέρος αναμένεται να έχει πιο κοφτές γραμμές.

Υπάρχει μεγάλος πρόβολος στον πίσω άξονα, γεγονός που επιτρέπει την τοποθέτηση μιας τρίτης σειράς καθισμάτων για να γίνει το SUV 7θέσιο. Στο πίσω μέρος μπορούμε να εντοπίσουμε μία μονή απόληξη εξάτμισης.

Το facelift της Hyundai για το τρέχον Santa Fe 4ης γενιάς το 2021, περιλάμβανε στην πραγματικότητα τη χρήση μιας νέας πλατφόρμας, γεγονός που το κατέστησε φαρδύτερο, υψηλότερο και μακρύτερο από το προηγούμενο. Η νέα πλατφόρμα N3 επέτρεψε επίσης την προσθήκη υβριδικών και plug-in υβριδικών εκδόσεων στη γκάμα.

Εκτιμούμε ότι το νέο Santa Fe πέμπτης γενιάς θα διατηρήσει την ίδια πλατφόρμα N3, με την τρέχουσα γκάμα κινητήρων να δέχεται ενδεχομένως βελτιώσεις για να γίνει πιο αποδοτική. Δεν θα κατασκευαστεί αμιγώς ηλεκτρικό Santa Fe, με το Ioniq 7 να αναλαμβάνει το ρόλο του μεγάλου ηλεκτρικού SUV στη γκάμα της Hyundai.

Το εσωτερικό θα δανειστεί πιθανότατα τεχνολογία από το νέο Ioniq 6. Θα πρέπει να δούμε ένα ζευγάρι οθόνες 12 ιντσών τη μία δίπλα στην άλλη στο ταμπλό και, όπως έδειξε το επερχόμενο Kona, θα υιοθετηθεί ο συνολικά καθαρός, μινιμαλιστικός σχεδιασμός της καμπίνας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Hyundai.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!