Nissan Max-Out: Από την εικονική… στην πραγματικότητα

Η Nissan δημιουργεί μια ρεαλιστική αποτύπωση του πρώην αποκλειστικά ψηφιακού, διθέσιου ηλεκτρικού roadster με προθέσεις που θα κρίνει το μέλλον

Nissan Max-Out: Από την εικονική… στην πραγματικότητα

Η Nissan δημιουργεί μια ρεαλιστική αποτύπωση του πρώην αποκλειστικά ψηφιακού, διθέσιου ηλεκτρικού roadster με προθέσεις που θα κρίνει το μέλλον

Η ιαπωνική φίρμα εγκαινιάζει μια σειρά events με την ονομασία «Nissan Futures» από όπου θα προκύψουν χρήσιμες πληροφορίες για το μέλλον της και τον προσανατολισμό των προϊόντων της. Προκειμένου να σηματοδοτήσει την περίσταση αλλά και να δώσει το στίγμα του περιεχομένου των «Nissan Futures», η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να κατασκευάσει το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο roadster Max-Out το οποίο για περίπου ένα μήνα θα εκτεθεί στα κεντρικά της Nissan στην Ιαπωνία πριν, πάρει την άγουσα για διεθνείς διοργανώσεις όπου θα φροντίσει να δώσει μια γεύση από το μέλλον των Ιαπώνων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτότυπο μοντέλο πρωτοεμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2021, ως μέρος μιας τετράδας επίσης ηλεκτρικών concept cars από διαφορετικές κατηγορίες (Chill-out, Surf-Out και Hang-Out με SUV, Pickup και hatchback αμάξωμα και έμπνευση, αντίστοιχα). Ωστόσο, η απόφαση της Nissan να μεταφέρει από αυτά μόνο το Max-Out από την ψηφιακή αποτύπωση στον πραγματικό κόσμο, προφανώς κάτι θέλει να πει, αν και η λύση του μυστηρίου εναπόκειται στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του concept, ακολουθούν πιστά τις υπερβατικές προδιαγραφές του ψηφιακού πρωτότυπου που προηγήθηκε. Στα ενδιαφέροντα στοιχεία συγκαταλέγεται ο σχεδόν υπνωτιστικός σχεδιασμός των τροχών, οι αντιθέσεις από τα φώτα neon σε πράσινο ή γαλάζιο και η πολυμορφική σχεδίαση του εσωτερικού με το συρόμενο κάθισμα συνοδηγού.

Η Nissan δεν δίνει την παραμικρή πληροφορία σε σχέση με το σύνολο, σημειώνοντας μόνο ότι πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό. Στην πρώτη εμφάνισή του πάντως σε ψηφιακή αποτύπωση, το Max-Out άφησε να εννοηθεί ότι εφοδιάζεται με ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ που εξασφάλιζαν τετρακίνηση και υψηλές επιδόσεις.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ερώτημα της προοπτικής παραγωγής ενός αντίστοιχου μοντέλου δια χειρός Nissan, προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής απάντηση καθώς η κατηγορία των roadster δεν ευνοείται από την ηλεκτροκίνηση, λόγω της κρισιμότητας της παραμέτρου του βάρους. Βέβαια η «τύχη» του θα κριθεί από το μέλλον και από τις στρατηγικές-επιχειρηματικές αποφάσεις του ιάπωνα κατασκευαστή. Ακόμα και ως concept όμως, το Max-Out αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ένδειξη για το σχεδιαστικό μέλλον της Nissan.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!