Maserati Gran Turismo PrimaSerie: Υποψήφια… συλλογής

H ιταλική φίρμα γιορτάζει τα 75 χρόνια των GT με μια περιορισμένης παραγωγής, συλλεκτική έκδοση της GranTurismo η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 75 αντίτυπα

Maserati Gran Turismo PrimaSerie: Υποψήφια… συλλογής

H ιταλική φίρμα γιορτάζει τα 75 χρόνια των GT με μια περιορισμένης παραγωγής, συλλεκτική έκδοση της GranTurismo η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 75 αντίτυπα

Η Maserati έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς της GranTurismo τον περασμένο Οκτώβριο προσθέτοντας ένα ακόμα γοητευτικό grand tourer στην μακρά ιστορία της με την κατηγορία.

Για την ακρίβεια αυτή ξεκινά πριν 75 χρόνια, μια περίσταση την οποία η ιταλική φίρμα αποφάσισε να τιμήσει με μια νέα, συλλεκτική έκδοση της άρτι αφιχθείσας GranTurismo η οποία θα υιοθετήσει τα διακριτικά PrimaSerie και μια σειρά χαρακτηριστικών που επελέγησαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στα «75 χρόνια ένδοξων grand tourer».

Αφετηρία για τη νέα έκδοση η οποία θα είναι διαθέσιμη σε δύο διαμορφώσεις αποτελεί η κορυφαία εκδοχή της GranTurismo Trofeo. H πρώτη από τις δύο αντλεί την έμπνευσή της από την αγωνιστική… πολιτεία της Maserati και βάφεται σε μια ματ ασημί απόχρωση με την ονομασία Grigio Lamiera Matte η οποία διανθίζεται με κόκκινες λεπτομέρειες.

Η δεύτερη ενδίδει στην σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, υιοθετώντας μια μαύρη απόχρωση για το αμάξωμα σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμες λεπτομέρειες. Εκτός από τους ιδιαίτερους χρωματισμούς αμφότερες οι εκδόσεις φέρουν το λογότυπο που σηματοδοτεί την επέτειο στο κέντρο του τιμονιού.

Εκ των έσω η συλλεκτικότητα των δύο εκδόσεων σηματοδοτείται από κόκκινες ή πράσινες λεπτομέρειες στις επενδύσεις και στις ραφές σε ένα ως επί το πλείστον αποτελούμενο από ακριβό δέρμα σε αποχρώσεις μαύρου/γκρι.

Η Maserati δεν επεφύλαξε αλλαγές για τις προδιαγραφές των δύο εκδόσεων που σημαίνει ότι την ισχύ τους εξασφαλίζει ο Nettuno V6, αποδίδοντας 550 ίππους και 650 Nm ροπής. Αυτό που δεν έχει επίσης ανακοινώσει είναι η τιμή των δύο μοντέλων τα οποία θα διατεθούν σε όλο τον κόσμο αν και η παραγωγή τους θα περιοριστεί αυστηρά σε 75 αντίτυπα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!