Το Fiat Tipo γίνεται SUV από το 2025

Στην επόμενη γενιά του το Fiat Tipo αλλάζει και από hatchback γίνεται SUV, με τις πρώτες αποκλειστικές εικόνες μας να αποκαλύπτουν πώς θα μπορούσε να είναι.

Το Fiat Tipo γίνεται SUV από το 2025

Στην επόμενη γενιά του το Fiat Tipo αλλάζει και από hatchback γίνεται SUV, με τις πρώτες αποκλειστικές εικόνες μας να αποκαλύπτουν πώς θα μπορούσε να είναι.

Η Fiat ως μέλος του Ομίλου Stellantis ετοιμάζει νέα σχέδια για τη διεύρυνση, αλλά και εξορθολογισμό της γκάμας, με ενίσχυση στα σημεία που παραδοσιακά ξεχωρίζει, όπως είναι οι κατηγορίες των μικρών μοντέλων. Αναμένουμε την αναγέννηση του Punto, μια νέα εκδοχή του μικρού Panda, που είναι ήδη έτοιμα και καλά κρυμμένα σε κάποια συρτάρια της ιταλικής εταιρείας, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να βγουν στην επιφάνεια και να σταθούν δίπλα στο αειθαλές 500αράκι.

Φυσικά δεν θα σταθούν μόνο εκεί, αφού στοχεύουν να χτυπήσουν και λίγο πιο πάνω σε κατηγορία, αυτή την οικογενειακών μοντέλων. Έτσι, η εξέλιξη της νέας γενιάς του Tipo, δεν είναι επιδερμική, αλλά πιο ουσιαστική, αφού αναμένεται να αλλάξει φιλοσοφία, υιοθετώντας αυτή ενός crossover, που θα το κάνει πιο ελκυστικό και θα το βάλει πιο δυνατά στο παιχνίδι της αγοράς.

Οι αποκλειστικές εικόνες των συνεργατών μας από το Auto Express, που σας παρουσιάζουμε στο θέμα, αποκαλύπτουν ξεκάθαρα το νέο χαρακτήρα του Tipo. Πιο ψηλό, με περισσότερο εκδρομική φιλοσοφία, δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από άλλα μοντέλα που κυκλοφορούν σε αγορές πέρα της ευρωπαϊκής. Στόχος της Fiat είναι να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο που θα απευθύνεται σε αγοραστές όλων των χωρών, νεότερων, αλλά και πιο παραδοσιακών.

Το νέο Tipo θα διατίθεται μόνο με crossover αμάξωμα, το οποίο θα το μοναδικό και θα αντικαταστήσει όλες τις εκδόσεις που υπάρχουν τώρα για το μικρομεσαίο μοντέλο. Πιθανότατα η Fiat να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα πλατφόρμα και όχι τη νεότερη, για λόγους μείωσης του κόστους και προκειμένου να διατηρήσει χαμηλά την τιμή του νέου Tipo.

Η πλατφόρμα CMP τους επιτρέπει να κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών που είναι διαθέσιμες από τη Stellantis και να πετύχουν ακόμα και ηλεκτρικές πωλήσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, που είναι και ένας μεγάλος στόχος εν γένει. Από την άλλη  με το νέο Tipo δεν περιμένουν να διαθέσουν μόνο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, αφού αυτές λόγω του κόστους των μπαταριών πιθανότατα θα είναι πιο ακριβές απ’ όσο οι πελάτες του Tipo θα περιμένουν, με την επιλογή εκδόσεων με θερμικό κινητήρα να είναι υπαρκτή.

Φωτογραφίες: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!