Το Mercedes-AMG One ζει πλέον ανάμεσά μας

Η πρώτη μονάδα παραγωγής του γερμανικού hypercar είναι γεγονός

Το Mercedes-AMG One ζει πλέον ανάμεσά μας

Η πρώτη μονάδα παραγωγής του γερμανικού hypercar είναι γεγονός

Περίπου πεντέμιση χρόνια μετά την πρώτη επίσημη εμφάνιση της AMG One στην έκθεση της Φρανκφούρτης ως πρωτότυπου και την αποκάλυψή της ως έκδοσης παραγωγής τον περασμένο Ιούνιο, η Mercedes-AMG ανακοίνωσε ότι η πρώτη μονάδα παραγωγής του plug-in υβριδικού supercar είναι πλέον γεγονός, πιστοποιώντας το μέσω μιας σειράς εικόνων που δημοσιοποίησε μέσω social media.

Η πρώτη από τις συνολικά 275 μονάδες του τιράζ, φέρει πινακίδες με την εύγλωττη ονομασία ΟΝ1, βάφεται σε μαύρη απόχρωση η οποία διασπάται από πράσινες φλούο λεπτομέρειες σε καίρια σημεία, στην απόχρωση που είναι συνυφασμένη με τα μονοθέσια της γερμανικής φίρμας ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα μικροσκοπικά αστέρια στο πίσω τμήμα που αποτελούν ένα νέο, αγαπημένο μοτίβο για τις πιο «αθλητικές» εκδόσεις της Mercedes-AMG καθώς και κόκκινες λεπτομέρειες στην εισαγωγή αέρα στην οροφή και στην γρίλια.

Υπενθυμίζεται ότι το AMG One εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο το οποίο φέρει την σφραγίδα της Mercedes-AMG High Performance Powertrains στο Brixworth η οποία κατασκευάζει και τα κινητήρια σύνολα των μονοθεσίων της Mercedes-AMG. Αποτελείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ και έναν turbo V6 κινητήρα 1,6 λίτρου με συνδυαστική ισχύ 1.063 ίππων.

Να σημειωθεί ότι ο θερμικός κινητήρας των 574 ίππων αποτελεί μια προσαρμογή του συνόλου που εφοδιάζει τα μονοθέσια της F1 αν και η βασική διαφορά του έγκειται στο γεγονός ότι το «ρελαντί» περιορίζεται στις 1.200 σ.α.λ αντί των 5.000 σ.α.λ. όπως ισχύει στην περίπτωση των αγωνιστικών μονοθεσίων στην F1. Αυτή η ιδιαιτερότητα, μεταξύ άλλων, απαιτεί την πλήρη ανακατασκευή του κινητήρα εσωτερική καύσης κάθε 50.000 χλμ. αν και μάλλον, οι ιδιοκτήτες του θα αργήσουν να φτάσουν αυτό το όριο με δεδομένο τον προσανατολισμό του αυτοκινήτου.

Xάρη ακριβώς στις παραπάνω προδιαγραφές αλλά και σε “μερικές” ακόμα, το γερμανικό hypercar έχει αποσπάσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής σε Nurburgring, Ηockenheim αλλά και Red Bull Ring. 

Αν και η λίστα των 275 ιδιοκτητών δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ανάμεσα τους περιλαμβάνονται οι Lewis Hamilton, Nico Rosberg και David Coulthard. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, μάλιστα ο πολυνίκης πιλότος της Mercedes φέρεται να έχει παραγγείλει δύο, θέλοντας να προσφέρει το ένα στον πατέρα του, Anthony Hamilton. Aνάμεσα στους φερόμενους ιδιοκτήτες περιλαμβάνονται επίσης ο αμερικανός  μεγιστάνας του real-estate, Manny Khosbin, o τενίστας, Ion Tiriac και ο ηθοποιός Mark Wahleberg.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!