Aston Martin DB11 facelift

Η Aston Martin αναβαθμίζει την τεχνολογία της DB11 και την εξωτερική της εμφάνιση.

Aston Martin DB11 facelift

Η Aston Martin αναβαθμίζει την τεχνολογία της DB11 και την εξωτερική της εμφάνιση.

Την Aston Martin DB11 την είδαμε για πρώτη φορά το 2016, οπότε μια αναβάθμιση για το grand tourer της βρετανικής μάρκας άργησε κιόλας να έρθει. Αυτές οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι η Aston Martin εργάζεται πάνω σε έναν ολοκληρωμένο ανασχεδιασμό της DB11.

Η γκάμα της Aston Martin αποτελείται σήμερα από τέσσερα αυτοκίνητα, το DBX SUV, την εισαγωγικού επιπέδου Vantage, την κορυφαία DBS και την DB11. Το παλαιότερο αυτοκίνητο της σειράς, η DB11, αντικατέστησε την DB9 και ήταν η πρώτη Aston Martin που έλαβε τεχνολογία από τη συνεργασία με τη Mercedes-Benz.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, η DB11 ήταν σίγουρα μια εξέλιξη της DB9, με πολλές παραδοσιακές στιλιστικές πινελιές της Aston Martin. Στο αυτοκίνητο δοκιμών που εντοπίσαμε φαίνεται ότι θα διατηρηθεί το ίδιο σχήμα μάσκας, αν και οι λεπτομέρειες χρωμίου στο εσωτερικό μπορεί να αλλάξουν. Υπάρχει επίσης καμουφλάζ στα φωτιστικά σώματα και στις πλευρικές εισαγωγές αέρα, οπότε αναμένουμε κάποιες αλλαγές και σε αυτές τις περιοχές.

Τεράστια φρένα είναι ορατά πίσω από τους τροχούς 21 ιντσών και πίσω από το θόλο των εμπρός τροχών θα διατηρηθεί ο αεραγωγός της DB11. Τα πίσω φώτα σχήματος C είναι ορατά μέσα από το καμουφλάζ καθώς και οι απολήξεις εξατμίσεων, που παραμένουν δύο, όπως και πριν.

Το εσωτερικό της DB11 δανείστηκε πολλά στοιχεία από τη Mercedes, αν και σύντομα έγινε λίγο ξεπερασμένο, καθώς η γερμανική εταιρεία έφερε το τελευταίο σύστημα infotainment MBUX και, φυσικά, την τεράστια οθόνη Hyperscreen που προσφέρει στα μεγαλύτερα μοντέλα της. Ακόμη και η μεγαλύτερη κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών και η οθόνη του πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών της νεότερης DBX είναι μια γενιά πίσω από τα αντίστοιχα μοντέλα της Mercedes. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να δούμε μεγάλο μέρος της τεχνολογίας στο εσωτερικό της DBX να περνάει στην DB11 για αυτό το facelift.

Όσον αφορά το σύστημα κίνησης, η Aston Martin προσφέρει σήμερα έναν twin-turbo V12 κινητήρα 5,2 λίτρων που αποδίδει 608 ίππους ή έναν 4λιτρο twin-turbo V8 510 ίππων από τη Mercedes. Η βρετανική μάρκα ισχυρίστηκε στις αρχές του 2022 ότι θα συνεχίσει να διαθέτει αυτοκίνητα με κινητήρα V12 έως το 2026, οπότε περιμένουμε ότι και τα δύο συστήματα κίνησης της DB11 θα συνεχίσουν να διατίθενται και σε αυτή την ανανεωμένη έκδοση.

Aston Martin DB11

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!