Νέα έκδοση Extreme για το Dacia Spring

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών η Dacia παρουσιάζει τη νέα έκδοση Extreme του αμιγώς ηλεκτρικού Spring.

Νέα έκδοση Extreme για το Dacia Spring

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών η Dacia παρουσιάζει τη νέα έκδοση Extreme του αμιγώς ηλεκτρικού Spring.

Το Dacia Spring είναι ένα μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover, το οποίο έκανε πρεμιέρα την άνοιξη του 2021. Από τότε η Dacia έχει δεχθεί 100.000 παραγγελίες, αφού το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο μοιάζει ιδανικό για κίνηση στην πόλη με μηδενικούς ρύπους, ξεχωρίζοντας πάντα για τον προσιτό του χαρακτήρα.

Σήμερα, περίπου δύο χρόνια μετά η Dacia εμπλουτίζει τη γκάμα του Spring με μια νέα έκδοση Extreme, που διατίθεται σε χρώμα «Slate Blue», ενώ παράλληλα διακρίνεται για των νέων σχεδιαστικών του λεπτομερειών και παρουσιάζεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών.

Εξωτερικά ξεχωρίζει για τις λεπτομέρειες που είναι βαμμένες σε χάλκινη απόχρωση, όπως τις μπάρες οροφής, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, τις πλήμνες των τροχών, το σήμα της Dacia στην πόρτα του χώρου αποσκευών καθώς και μέρη από τα φωτιστικά σώματα.

Επιπλέον, υπάρχουν αυτοκόλλητες λωρίδες στις πόρτες, καθώς και μια αισθητική αναφορά στο μοτίβο snorkel του Duster που βρίσκεται μεταξύ των θυρών και των εμπρός φτερών, αλλά και μια ειδική διακόσμηση στα προστατευτικά του κάτω μέρους των θυρών.

Στο εσωτερικό υπάρχει τώρα μια ξεχωριστή επένδυση στα μαρσπιέ των θυρών, ειδική εκτύπωση στα εμπρός ελαστικά πατάκια, επένδυση σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown) σε ορισμένα τμήματα των πάνελ των εμπρός θυρών, στο περίγραμμα των αεραγωγών και της οθόνης πλοήγησης, εμφανείς ραφές καθισμάτων σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown) και κεντημένο λογότυπο ‘Dacia Link’ στα εμπρός καθίσματα

Με το λανσάρισμα της νέας έκδοσης Spring Extreme, η Dacia παρουσιάζει επίσης για πρώτη φορά τον εντελώς καινούριο κινητήρα ELECTRIC 65 (65 ίπποι/48 kW). Διαθέσιμος αποκλειστικά με το Spring Extreme, ο νέος αυτός κινητήρας συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και καλύτερη ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία. Χάρη στο νέο κινητήρα ELECTRIC 65, το Spring Extreme εξασφαλίζει αυτονομία της τάξεως των 220 χιλιομέτρων (WLTP) σε μικτό κύκλο και 305 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο (WLTP).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!