Με επίκεντρο την ασφάλεια το Nissan Ariya

H Nissan πραγματοποιεί αυξημένο αριθμό δοκιμών ασφάλειας με το Ariya, ώστε να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί σε αυτό τον τομέα.

Με επίκεντρο την ασφάλεια το Nissan Ariya

H Nissan πραγματοποιεί αυξημένο αριθμό δοκιμών ασφάλειας με το Ariya, ώστε να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί σε αυτό τον τομέα.

Θέτοντας την ασφάλεια στο επίκεντρο των φιλοδοξιών της, η Nissan συνεχίζει να εξαντλεί τα όρια για να μειώσει όσο γίνεται την απώλεια ανθρώπινων ζωών από ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται τα οχήματά της, συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τον Νοέμβριο του 2021, η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε το Nissan Ambition 2030, το μακροπρόθεσμο όραμά της για την ενίσχυση της κινητικότητας και όχι μόνο, για έναν πιο καθαρό, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο. Η διασφάλιση ότι κάθε όχημα, συμπεριλαμβανομένου του Ariya, του αμιγώς ηλεκτρικού crossover της Nissan, υποβάλλεται σε αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης, ώστε να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος, είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Στο τεχνικό κέντρο της Nissan στο Atsugi της Ιαπωνίας, μια άρτια εκπαιδευμένη ομάδα μηχανικών υποβάλλει τη ναυαρχίδα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan σε εκατοντάδες εκτεταμένες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων των μετωπικών, πλευρικών και οπίσθιων συγκρούσεων, καθώς και εκείνων που προσομοιώνουν ατυχήματα όταν βρίσκονται πεζοί στο δρόμο. Όλα αυτά χρειάζονται μόλις 1/1000 του δευτερολέπτου για να διασφαλιστεί ότι το Ariya πληροί τα αυστηρά πρότυπα που έχει θέσει η Nissan για τον εαυτό της.

«Στο Ariya αξιολογούνται περισσότερα από 100 σημεία δεδομένων», δήλωσε ο Gen Tanabe της Ομάδας Αξιολόγησης Παθητικής Ασφάλειας. «Επειδή το επερχόμενο Ariya θα πωλείται σε πολλές αγορές, θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες από 400 δοκιμές από τα πρώτα στάδια εξέλιξης, μέχρι την κυκλοφορία του στην αγορά». Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι το αμάξωμα και η μοναδική δομή της καμπίνας του Ariya, καθιστούν δυνατή την απορρόφηση ποικίλων κρούσεων, προσφέροντας ανώτερη προστασία για τους οδηγούς και τους επιβάτες.

Οι μηχανικοί της ομάδας αξιολόγησης παθητικής ασφάλειας της Nissan μετρούν τη δύναμη της πιθανής πρόσκρουσης στο αμάξωμα και τα δομικά εξαρτήματα του οχήματος, καθώς και τις επιπτώσεις στον οδηγό και τους επιβάτες, μέσω δοκιμαστικών ομοιωμάτων διαφόρων μεγεθών και τύπων αμαξώματος, το οποία είναι εξοπλισμένα με πολλαπλούς αισθητήρες που καταγράφουν τα προσομοιωμένα επίπεδα τραυματισμού σε ζωτικές περιοχές του σώματος.

Αξιοποιώντας την εκτεταμένη τεχνογνωσία της Nissan στον τομέα της ηλεκτροκίνησης την τελευταία δεκαετία, πολλές από τις διαδικασίες δοκιμών που χρησιμοποιήθηκαν για το Leaf προσαρμόστηκαν για το Ariya, επιτρέποντας στην ιαπωνική μάρκα να θέσει τα δικά της πρότυπα ασφαλείας, τα οποία συχνά είναι πιο ολοκληρωμένα από αυτά που απαιτούν οι ρυθμιστικές αρχές. Για παράδειγμα, επειδή το πακέτο μπαταριών του Ariya είναι υψηλής τάσης, οι μηχανικοί ασφαλείας έπρεπε να διασφαλίσουν ότι θα διατηρούσε τη δομική του ακεραιότητα σε περίπτωση σύγκρουσης χωρίς να διαρρεύσουν τα ηλεκτρόδια.

Αποτελώντας τη βάση για την εξέλιξη ασφαλέστερων οχημάτων, η Nissan εξετάζει μέτρα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας για την υποστήριξη της ασφάλειας των επιβατών του οχήματος σε διάφορα σενάρια. Ο γενικός στόχος είναι η πρόληψη των συγκρούσεων όπου είναι εφικτό και, σε περίπτωση αναπόφευκτης σύγκρουσης, ο περιορισμός των ζημιών και των τραυματισμών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!