Στα σκαριά η παρουσίαση του 5θυρου Suzuki Jimny

Στις 13 Ιανουαρίου θα γίνει η αποκάλυψη του 5θυρου Suzuki Jimny στην Ινδία.

Στα σκαριά η παρουσίαση του 5θυρου Suzuki Jimny

Στις 13 Ιανουαρίου θα γίνει η αποκάλυψη του 5θυρου Suzuki Jimny στην Ινδία.

Η 5θυρη εκδοχή του Suzuki Jimny δεν είναι μια νέα ιστορία. Ξεκίνησε σχεδόν από την αρχή της πορείας του νέου Jimny, το 2018, όταν και παρουσιάστηκε με 3θυρο αποκλειστικά αμάξωμα. Τότε, υπήρξαν αναφορές σχετικά με μια έκδοση που θα είχε μεγαλύτερο μεταξόνιο και πέντε πόρτες.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα παρουσιαστεί προς το τέλος του 2022, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε, αφού για το τέλος του έτους έμειναν μόλις δυο μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά Μέσα στην Ινδία, η παρουσίαση του 5θυρου Suzuki Jimny θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου του 2023 στην Έκθεση Auto Expo.

Η αρχική είδηση βγήκε από το ιαπωνικό Best Car Web, το οποίο πέρα από την ημερομηνία παρουσίασης του μοντέλου, έφερε στην επιφάνεια και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Σχεδιαστικά θα ακολουθεί τις γνωστές -από την 3θυρη εκδοχή του- γραμμές. Θα είναι κατά 300 χιλιοστά μακρύτερο, τόσο σε μεταξόνιο, όσο και σε συνολικό μήκος, ενώ το πλάτος σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν θα παραμένει ίδιο.

Πέρα από την προσθήκη των δύο θυρών, θα υπάρχουν και ισάριθμα μικρότερα πλευρικά κρύσταλλα στο πίσω μέρος, εκεί που βρίσκεται ο χώρος αποσκευών. Φυσικά, καθώς το μεταξόνιο έχει επεκταθεί κατά πολύ, περιμένουμε μια ευπρόσδεκτη βελτίωση στον πίσω χώρο για τα πόδια.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό Μέσο, το 5θυρο Jimny ίσως να εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, τουλάχιστον στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Ο ηλεκτρικός κινητήρας αποδίδει 25 kW (34 ίππους) και 60 Nm ροπής. Η έκδοση με τις ιαπωνικές προδιαγραφές αναμένεται να κυκλοφορήσει στην τοπική αγορά μέσα στο φθινόπωρο του 2023, με εκτιμώμενη τιμή περίπου 16.000 ευρώ.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα κάποια ανακοίνωση σχετικά με τη διάθεση του μοντέλου στην Ευρώπη και κατά συνέπεια στην Ελλάδα. Ίσως η αυξημένη ζήτηση για το μοντέλο να αποτελέσει μοχλό πίεσης στη Suzuki, προκειμένου να επανεξετάσει το θέμα και τελικά να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς της Γηραιάς Ηπείρου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!