Nio EC7: Κινεζική επέλαση μέρος… 4ο

Η κινεζική φίρμα αποκαλύπτει ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο με την μορφή ενός coupe SUV το οποίο προοδευτικά θα αποτελέσει το τέταρτο μέλος της ευρωπαϊκής γκάμας της

Nio EC7: Κινεζική επέλαση μέρος… 4ο

Η κινεζική φίρμα αποκαλύπτει ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο με την μορφή ενός coupe SUV το οποίο προοδευτικά θα αποτελέσει το τέταρτο μέλος της ευρωπαϊκής γκάμας της

H Νio συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλέον φιλόδοξους «παίκτες» της ηλεκτροκίνησης, έχοντας ήδη «βάλει πόδι» στην Ευρώπη όπου διαθέτει μια γκάμα τριών μοντέλων με τα ET5, ΕΤ7, EL7 να έχουν ήδη αναλάβει τις συστάσεις για την κινεζική φίρμα στη γηραιά ήπειρο. Παράλληλα η κινεζική φίρμα αναπτύσσει ένα δικό της δίκτυο σταθμών «ανεφοδιασμού» που υπακούν στη λογική της αντικατάστασης αντί της φόρτισης των μπαταριών.

Πλέον, μετά το πρόσφατο EL7, η Nio δίνει τις πρώτες συστάσεις για το νέο μοντέλο που θα προστεθεί –και- στην ευρωπαϊκή γκάμα της. Πρόκειται για μια coupe SUV παραλλαγή του EL7 η οποία υιοθετεί τα διακριτικά EC7 και, αναμενόμενα, μια coupe χάραξη οροφής την οποία συνδυάζει με τα γνωστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πιο τετραγωνισμένου EL7.

Με μήκος 4,968 μ. πλάτος 1,974 μ. και ύψος 1,714 μ. το νέο μοντέλο συστήνεται ως μεγάλου-μεσαίου μεγέθους coupe SUV ενώ, παρά τον όγκο του, χάρη στην λογική της οροφής, τις προσεκτικά σμιλεμένες επιφάνειές του και την συνδρομή μιας ενεργής πτέρυγας πίσω, ο αεροδυναμικός συντελεστής περιορίζεται σε 0.23 μέγεθος που, σύμφωνα με την Nio, καθιστά το SUV το πιο αεροδυναμικό του είδους του.

Σε ό,τι αφορά τα «κρίσιμα» μεγέθη, το EC7 εφοδιάζεται με ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 653 ίππων και 850 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 3,8 δευτερόλεπτα.

Όπως και το EL7, το coupe SUV θα είναι διαθέσιμο με τρεις διαφορετικές επιλογές για τις μπαταρίες 75, 100 και 150 kWh προσφέροντας αυτονομία από 490 έως και 940 χλμ. μεγέθη που έχουν προκύψει βάσει του πιο «ευνοϊκού» κινεζικού πρωτοκόλλου και τα οποία αναμένεται να μειωθούν σημαντικά, όταν το μοντέλο υπαχθεί στις αυστηρότερες προδιαγραφες του πρωτοκόλλου WLTP.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!