Το ηλεκτρικό Jeep Avenger σε περιπέτειες εκτός δρόμου (video)

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep δείχνει τι μπορεί να κάνει εκτός δρόμου και όχι μόνο.

Το ηλεκτρικό Jeep Avenger σε περιπέτειες εκτός δρόμου (video)

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep δείχνει τι μπορεί να κάνει εκτός δρόμου και όχι μόνο.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep διαθέτει μια σειρά σχεδιαστικών χαρακτηριστικών που του επιτρέπουν να αντιμετωπίζει με ευκολία διαδρομές που δεν διακρίνονται για την ποιότητα του οδοστρώματος τους. Μαζί με τον καλλιτέχνη, φωτογράφο και φανατικό ταξιδιώτη, Nicolas Simοes, το Avenger κάνει μια πρώτη επίδειξη των χαρακτηριστικών του που επιβεβαιώνουν το όνομα Jeep.

Το Jeep Avenger είναι αυτό που έρχεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας, σεβόμενο όμως απόλυτα το μοναδικό χαρακτήρα που διαχρονικά διακρίνει τα μοντέλα της Jeep. Με τη φράση «Concetrated Freedom» (Συμπυκνωμένη Ελευθερία), να εκφράζει απόλυτα τις συμπαγείς διαστάσεις, αλλά και τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου, οι σχεδιαστές του Avenger το εφοδίασαν με μια σειρά χαρακτηριστικών που του επιτρέπουν να κινείται με ιδιαίτερη άνεση σε δρόμους με κακής ποιότητας οδόστρωμα, είτε σε εντός είτε σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Οι μικροί εμπρός και πίσω πρόβολοι, αλλά και η σημαντική απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 20 εκατοστά, επιτρέπουν στο Avenger να έχει γωνίες προσέγγισης (20 μοιρών), ράμπας (20 μοιρών) και διαφυγής (32 μοιρών) που συναντά κανείς μόνο σε εξαιρετικά ικανά εκτός δρόμου οχήματα.

Η ροπή όμως του Avenger στην περιπέτεια δεν σταματά εκεί, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Jeep εφοδιάζει ένα προσθιοκίνητο μοντέλο της με τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Το πρώτο, ανάλογα με τις συνθήκες (π.χ. λάσπη, άμμος, χιόνι, κτλ.) ρυθμίζει κατάλληλα τη μετάδοση της ισχύος στους τροχούς με στόχο τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Το Hill Descent Control από την άλλη πλευρά εξασφαλίζει ότι το Avenger θα κατέβει και τις πιο απότομες κατηφόρες με απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια, ανεξάρτητα από την ποιότητα του οδοστρώματος και την εμπειρία του οδηγού.

Τέλος, οι πλαστικές ποδιές στους προφυλακτήρες έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι μικρο-επαφές με πέτρες ή κλαδιά (ή πεζοδρόμια αν βρισκόμαστε στο αστικό περιβάλλον) να μην επιφέρουν ορατά σημάδια στο υλικό.

‘Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα εχέγγυα του νέου Avenger, ότι το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα ανταπεξέλθει το ίδιο καλά στη «ζούγκλα» των μεγαλουπόλεων και στις εξορμήσεις όσων αγαπούν την περιπέτεια. Για την πιστοποίηση των παραπάνω, η Jeep, κάλεσε στους Δολομίτες τον 34χρονο πολυσχιδή Nicolas Simoes.

Με τη ζωή του να μοιράζεται ανάμεσα σε φωτογραφήσεις, στη σχεδίαση και κατασκευή κοσμημάτων και κυρίως στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, ο Simoes λατρεύει την περιπέτεια και την ελευθερία κίνησης σε κάθε διαδρομή. Θα μπορέσει το Avenger να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτού του λάτρη των εξορμήσεων;

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!