Η Hennessey θα εξελίξει το θηριώδες VelociRaptoR 1000 (ίππων)

Η αμερικανική εταιρεία Hennessey, ανακοίνωσε ότι θα εξελίξει μία ενισχυμένη έκδοση του Ford Raptor R, αυξάνοντας την ισχύ του σε τετραψήφιο αριθμό ίππων.

Η Hennessey θα εξελίξει το θηριώδες VelociRaptoR 1000 (ίππων)

Η αμερικανική εταιρεία Hennessey, ανακοίνωσε ότι θα εξελίξει μία ενισχυμένη έκδοση του Ford Raptor R, αυξάνοντας την ισχύ του σε τετραψήφιο αριθμό ίππων.

Η Hennessey, η εταιρεία κατασκευής hypercar με έδρα το Τέξας, ανακοίνωσε θα αναλάβει να εξελίξει το νέο Ford F-150 Raptor R με κινητήρα V8. Όταν κάνει το ντεμπούτο του το πρώτο τρίμηνο του 2023, το Hennessey VelociRaptoR 1000 αναμένεται να διαθέτει σχεδόν 1.000 ίππους και περισσότερα από 1,150 Nm ροπής, απόδοση που θα κάνει το off-road pick-up ένα από τα ταχύτερα και ισχυρότερα στον κόσμο.

Διαθέτοντας δύο περισσότερους κυλίνδρους από το στάνταρ F-150 Raptor και εξοπλισμένο με υπερσυμπιεστή 2,65 λίτρων σε αντίθεση με τη διαμόρφωση διπλού υπερσυμπιεστή, η ναυαρχίδα Raptor R διαθέτει τον V8 «Predator» 5,2 λίτρων της Ford, με την αρχική ισχύ να εκτιμάται στους 700 περίπου ίππους.

Οι μηχανικοί της Hennessey, που έχουν εμμονή με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης υψηλής ισχύος, σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν το αρχικό turbo με έναν μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή 3,8 λίτρων. Αυτός θα δεχθεί εισαγωγή υψηλής ροής, μεγαλύτερα μπεκ, αναβαθμισμένες γραμμές καυσίμου και νέο ιμάντα υπερσυμπιεστή. Όταν ολοκληρωθεί η τελική βαθμονόμηση, το αποτέλεσμα αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της απόδοσης κατά 40%.

Με 30 χρόνια εμπειρίας, οι μηχανικοί της Hennessey διαθέτουν μια σταθερή διαδικασία για την ταχεία έρευνα και εξέλιξη οχημάτων. Ο V8 κινητήρας Predator κάτω από το καπό του Raptor R μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική με αυτόν της Ford Mustang GT500, ένα όχημα που η Hennessey έχει επίσης αναβαθμίσει ώστε να παράγει περισσότερους από 1.200 ίππους.

Εκτός από την αυξημένη ισχύ του κινητήρα, το VelociRaptoR 1000 θα διαθέτει επίσης εξωτερικές βελτιώσεις για να ενισχύσει την εμφάνιση και τις εκτός δρόμου ικανότητές του. Θα διαθέτει νέους προφυλακτήρες, καθώς και μπάρα φωτισμού LED εμπρός, ζάντες 20 ιντσών της Hennessey και ελαστικά εκτός δρόμου 37 ιντσών. Η σήμανση VelociRaptoR 1000 και μια πλακέτα κατασκευής με σειριακό αριθμό θα τονίζουν τη μοναδικότητα του μοντέλου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!