Το πρώτο penthouse δια χειρός Aston Martin

Αν και συνυφασμένη με πιο… κινητικές κατασκευές, η βρετανική φίρμα μόλις απέκτησε το πρώτο της ακίνητο με την μορφή ενός ουρανοξύστη στο Μαϊάμι ο οποίος θα φιλοξενεί κατοικίες, μεταξύ των οποίων ένα penthouse αξίας 59 εκατομμυρίων δολαρίων

Το πρώτο penthouse δια χειρός Aston Martin

Αν και συνυφασμένη με πιο… κινητικές κατασκευές, η βρετανική φίρμα μόλις απέκτησε το πρώτο της ακίνητο με την μορφή ενός ουρανοξύστη στο Μαϊάμι ο οποίος θα φιλοξενεί κατοικίες, μεταξύ των οποίων ένα penthouse αξίας 59 εκατομμυρίων δολαρίων

Η βρετανική φίρμα έβαλε την υπογραφή της σε ένα αξιοζήλευτο υπερπολυτελές ακίνητο, με την μορφή ενός ουρανοξύστη 249 μέτρων που θα φιλοξενεί 391 υπερπολυτελείς κατοικίες με  «επιστέγασμα» ένα εντυπωσιακό penthouse για το οποίο ο κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες ψηφιακές εικόνες για το πώς θα μοιάζει όταν ολοκληρωθεί.

Η κατασκευή του πύργου που φέρει την ονομασία Aston Martin Residences και συστήνεται ως ο υψηλότερος ουρανοξύστης νοτίως… της Νέας Υόρκης ξεκίνησε το 2017 και αναμενόταν να ολοκληρωθεί το 2021 ωστόσο με την πανδημία του κορωνοΐου αυτό δεν κατέστη εφικτό. Όπως και να έχει το βαβυλωνιακών διαστάσεων και πολυτέλειας κατασκεύασμα των 66 ορόφων βαίνει πλέον προς ολοκλήρωση με το 97% των κατοικιών να έχουν ήδη πωληθεί.

Αυτό που δεν έχει βρει ακόμα ιδιοκτήτη είναι το επιβλητικό penthouse των τριών ορόφων και των σχεδόν 700 τ.μ. με τις επτά κρεβατοκάμαρες και την αξία των 59 εκατομμυρίων δολαρίων για το οποίο δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες ψηφιακές αποτυπώσεις. Προφανώς η κορωνίδα του οικοδομήματος διαθέτει ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο του Μαϊάμι ενώ να σημειωθεί ότι πλην όλων άλλων που μπορεί να δει ή να φανταστεί κανείς μέσω των ψηφιακών αποτυπώσεων, στην τιμή περιλαμβάνεται και η εξαιρετικά σπάνια Aston Martin Vulcan εν είδει δώρου.

Εκτός από το supercar της βρετανικής φίρμας, ο ιδιοκτήτης θα παραλάβει και ένα μοναδικό art-book με τον τίτλο Unique βάρους 4,5 κιλών το οποίο περιλαμβάνει όψεις του κτηρίου και σχέδια από όσα ενέπνευσαν την κατασκευή του.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ειδικά σχεδιασμένο αναλόγιο και περιλαμβάνει επίσης ένα QR code που με τη σειρά του δίνει πρόσβαση σε μουσικό κομμάτι που γράφτηκε ειδικά για το κτήριο και για τη διάθεση που αυτό εμπνέει. Επίσης, ο ιδιοκτήτης θα έχει τη δυνατότητα να γεμίσει τις τελευταίες έξι σελίδες του δερματόδετου τόμου με τις δικές του εικόνες και εντυπώσεις με την συνδρομή ενός καλλιγράφου που θα αναλάβει να τις αποτυπώσει στον χαρτί με τον τρόπο που ταιριάζει σε μια τόσο παράδοξη όσο και σπάνια έκδοση.

Το κτήριο διαθέτει πισίνα στον 55ο όροφο και θα προσφέρει μια σειρά από εξίσου πολυτελείς ή μη υπηρεσίες από τις οποίες θα μπορούν να επωφεληθούν οι ιδιοκτήτες του. Bέβαια το penthouse διαθέτει τη δική του πισίνα.

Να σημειωθεί πάντως ότι η Aston Martin δεν είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία με φερώνυμο κτήριο στην Ανατολική Ακτή καθώς, η Porsche έχει στη συλλογή της ένα αντίστοιχου ύφους και προσανατολισμού 60όροφο κτήριο με την ονομασία Porsche Design Tower το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ., ξεκίνησε να κατασκευάζεται επίσης το 2017 και έχει μάλιστα ολοκληρωθεί.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!