Honda Civic Type R TCR: Αυτονόητα… αγωνιστικό

Το ιαπωνικό hot-hatch προετοιμάζεται για το αγωνιστικό του ντεμπούτο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού δίνοντας μια ιδέα για τις παρεμβάσεις που επιφυλάσσει η πιο αθλητική έκδοση TCR

Honda Civic Type R TCR: Αυτονόητα… αγωνιστικό

Το ιαπωνικό hot-hatch προετοιμάζεται για το αγωνιστικό του ντεμπούτο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού δίνοντας μια ιδέα για τις παρεμβάσεις που επιφυλάσσει η πιο αθλητική έκδοση TCR

Τον περασμένο Ιούλιο η ιαπωνική φίρμα, παρουσίασε με κάθε επισημότητα τη νέα γενιά του Type R και ένα μήνα αργότερα τις προδιαγραφές του κινητήρα με τις οποίες εφοδιάζεται το hot-hatch. Πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για την αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση TCR η οποία, πριν την αποκάλυψή της και την συμμετοχή της στο IMSA Michelin Pilot Challenge, δίνει μια γεύση των χαρακτηριστικών του μέσω μιας σειράς καμουφλαρισμένων εικόνων.

Παρά το καμουφλάζ, είναι σαφής τόσο η αφετηρία του TCR όσο και οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί σε όρους αεροδυναμικής με την προσθήκη πλήθους βοηθημάτων τα οποία αποσκοπούν στην παραγωγή αυξημένης κάθετης δύναμης και στη δυναμική ευστάθεια όσο και ευελιξία.

Ειδικότερα, αυτό που δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς είναι η επιβλητική αεροδυναμική πτέρυγα στο πίσω τμήμα η οποία συμπληρώνεται από ένα μεγάλο spoiler στο μπροστινό τμήμα αλλά και ανασχεδιασμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα που δίνουν την εντύπωση ότι έκδοση TCR πλησιάζει απειλητικά το έδαφος, προφανώς, και σε συνδυασμό με την ανασχεδιασμένη ανάρτηση. Διακρίνονται επίσης οι ευμεγέθεις οπές απαγωγής θερμότητας πίσω από τους θόλους του πίσω άξονα αλλά και τα φρένα Alcon.

Αναβαθμισμένος προδιαγράφεται και ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας των 2,0 λίτρων καθώς και το κιβώτιο αν και προς το παρόν η ιαπωνική φίρμα αρνείται να μπει σε λεπτομέρειες. Αγωνιστικών προδιαγραφών παράμετροι αναμένονται και στο εσωτερικό που θα συμβαδίζει με τις σχετικές προδιαγραφές της FIA αλλά και θα διαθέτει αναβαθμισμένες λειτουργίες και ενδείξεις που θα ευνοούν τις αγωνιστικές επιδιώξεις.

Την κατασκευή της νέας έκδοσης TCR έχουν αναλάβει φυσικά η Honda Performance Development και η JAS Motorsports που είχαν αναλάβει και την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση η οποία αξιώθηκε πολλαπλές νίκες σε διάφορα πρωταθλήματα. Για την νέα εκδοχή έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον οι ομάδες HART, La Honda World και VGRT προκειμένου να συμμετάσχουν στο αμερικανικό πρωτάθλημα IMSA.

«Το Civic Type R είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά και επιθυμητά μοντέλα της Honda. Aυτονόητα η έκδοση TCR αποτελεί από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα της Honda Performance. Είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την JAS και θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα Civic Type R TCR FL5 για τις ΗΠΑ και τις αγωνιστικές διοργανώσεις του 2023», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εμπορικός διευθυντής της Honda Performance, John Whiteman με αφορμή την νέα επικείμενη αγωνιστική προσθήκη στο παλμαρέ της ιαπωνικής φίρμας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!