Mercedes-Maybach S-Class Haute Voiture: Υψηλή αυτοκίνηση

Η γερμανική φίρμα δημιούργησε μια αυτονόητα περιορισμένη έκδοση της S-Class με την σφραγίδα της Maybach και έμπνευση από τον κόσμο της υψηλής ραπτικής

Mercedes-Maybach S-Class Haute Voiture: Υψηλή αυτοκίνηση

Η γερμανική φίρμα δημιούργησε μια αυτονόητα περιορισμένη έκδοση της S-Class με την σφραγίδα της Maybach και έμπνευση από τον κόσμο της υψηλής ραπτικής

H Mercedes υλοποιεί την υπόσχεση που είχε δώσει τον περασμένο Μάιο με ένα αντίστοιχο concept, παρουσιάζοντας την πιο πολυτελή παραλλαγή της S-Class με την μορφή μιας νέας έκδοσης η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 μονάδες και ενσωματώνει μια σειρά ιδιαίτερων εξοπλιστικών στοιχείων, εμπνευσμένων από το εξίσου ελιτίστικο σύμπαν της haute couture.

H Haute Voiture, όπως ονομάζεται η έκδοση υπακούει στην ίδια διχρωμία που συστήθηκε μέσω του πρωτότυπου που προηγήθηκε, συνδυάζοντας μπλε και ροζ χρυσό ως αποχρώσεις για το αμάξωμα, αλλά και για το εσωτερικό της.

Για την ακρίβεια, στο εσωτερικό όπου το μπλε καλύπτει τις λεγόμενες σκληρές επιφάνειες όπως το άνω τμήμα του ταμπλό και των θυρών, μεταξύ άλλων, ενώ το ροζ χρυσό συναντάται στις λεπτομέρειες.

Την εικόνα του θαλάμου επιβατών συμπληρώνουν οι δερμάτινες κατάλευκες επενδύσεις Crystal White οι οποίες συνδυάζονται με τις χαρακτηριστικού μοτίβου υφασμάτινες επενδύσεις για το εσωτερικό  των θυρών και των καθισμάτων που κάλλιστα θα μπορούσε να συναντήσει κανείς σε ταγέρ Channel ή Dior, ενώ τα πατάκια κατασκευάζονται από μοχέρ, συμβάλλοντας στην εικόνα της τρυφηλής άνεσης που προφανώς θέλει να εκπροσωπεί το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ιδανικό συμπλήρωμα του άφθονου εξοπλισμού αποτελούν δύο ποτήρια σαμπάνιας σε αποχρώσεις ροζ χρυσού ενώ, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το γνώριμο ευφυές σύστημα MBUX έχει αποκτήσει νέα γραφικά, καλωσορίζοντας το χρήστη με μοτίβα μανόλιας που ανθίζουν και ιριδίζοντα στοιχεία ενώ τα διαθέσιμα avatar, ακολουθούν έναν black tie ενδυματολογικό κώδικα.

Κάθε αντίτυπο της Haute Voiture συνοδεύεται και από μια μινιατούρα της έκδοσης, ένα μπρελόκ ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση, μια πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό του αντιτύπου, αλλά και μια κουκούλα προστασίας με την ονομασία του μοντέλου και τα σήματα της Maybach. Επίσης η Mercedes ολοκληρώνει το δημιούργημά της με ένα σετ αποσκευών αποτελούμενων από τα ίδια υλικά και σε ανάλογους χρωματισμούς με το εσωτερικό του γερμανικού μοντέλου.

H επίσημη πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στο ταιριαστό περιβάλλον του Ντουμπάι και παρόλο που η Mercedes δεν ανακοίνωσε τιμές, αυτές αναμένεται να υπερβούν γενναιόδωρα τις 240.000 ευρώ της Maybach S 680 4MATIC.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!