Πληρωμή στάθμευσης μέσα από το αυτοκίνητο από την BMW

Μια νέα υπηρεσία που ανέπτυξε η BMW σε συνεργασία με την Parkopedia, προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής θέσεων στάθμευσης (σε Γερμανία και Αυστρία αρχικά), χωρίς ο οδηγός να εξέλθει από το αυτοκίνητο.

Πληρωμή στάθμευσης μέσα από το αυτοκίνητο από την BMW

Μια νέα υπηρεσία που ανέπτυξε η BMW σε συνεργασία με την Parkopedia, προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής θέσεων στάθμευσης (σε Γερμανία και Αυστρία αρχικά), χωρίς ο οδηγός να εξέλθει από το αυτοκίνητο.

Μια νέα λειτουργία πληρωμών στάθμευσης της BMW, η οποία χρησιμοποιεί την πλατφόρμα πληρωμών εντός του οχήματος της Parkopedia, είναι διαθέσιμη στη Γερμανία και την Αυστρία. Η υπηρεσία επιτρέπει στους οδηγούς να βρίσκουν και να πληρώνουν για στάθμευση από την άνεση του οχήματός τους, μέσω των συστημάτων infotainment ή της εφαρμογής My BMW App σε αυτοκίνητα της βαυαρικής μάρκας που διαθέτουν λειτουργικό σύστημα BMW έκδοσης 7 και 8.

Η λειτουργία ενεργοποιείται με over-the-air αναβάθμιση, μέσα σε λίγη ώρα, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από τον ιδιοκτήτη. Μόλις ο οδηγός φτάσει στην επιλεγμένη θέση στάθμευσης, η ενσωματωμένη πλατφόρμα πληρωμών της Parkopedia επιτρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ των πληρωτέων θέσεων και των αισθητήρων του οχήματος, προτρέποντας το όχημα να εμφανίσει αυτόματα τη λειτουργία πληρωμής και να προτείνει στον οδηγό να πληρώσει. Εάν η ζώνη στάθμευσης επιτρέπει τη χρέωση ανά λεπτό, η συναλλαγή ολοκληρώνεται αυτόματα μόλις ο οδηγός εγκαταλείψει τη θέση.

Η υπηρεσία BMW Parking Payments προσφέρει δυνατότητες Single Sign-On (SSO) που επιτρέπουν στον οδηγό να συνδεθεί με το λογαριασμό του BMW ConnectedDrive ή το BMW ID και να ενεργοποιήσει την υπηρεσία Park Payments μόνο μία φορά. Οι μέθοδοι πληρωμής μπορούν να εισαχθούν και να αποθηκευτούν χρησιμοποιώντας τον σχετικό κωδικό QR που εμφανίζεται στην οθόνη infotainment. Η τεχνολογία Single Sign-On (SSO) της Parkopedia εξοικονομεί συνεχώς χρόνο για τους οδηγούς, καθώς καταργεί την πρόσθετη επιβολή ελέγχου ταυτότητας στο σημείο αγοράς, στο πλαίσιο της κίνησης προς την κινητικότητα χωρίς χρονοτριβές.

Μετά το λανσάρισμα στη Γερμανία και την Αυστρία, υπάρχουν σχέδια επέκτασης της λειτουργίας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης από το 2023. Η BMW έχει επιλέξει μια σταδιακή εξάπλωση, καθώς θα συλλέξει πρώτα τα σχόλια των πελατών από τη Γερμανία και την Αυστρία στο πλαίσιο των συνεχών βελτιώσεων του λογισμικού, πριν επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

BMW Parkopedia

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!