Νέα έκδοση υψηλών επιδόσεων για τα Audi RS 6 και RS 7

Οι νέες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων των Audi RS 6 και RS 7 έρχονται με απόδοση 630 ίππων.

Νέα έκδοση υψηλών επιδόσεων για τα Audi RS 6 και RS 7

Οι νέες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων των Audi RS 6 και RS 7 έρχονται με απόδοση 630 ίππων.

H Audi θα αυξήσει την απόδοση των RS 6 Avant και RS 7 Sportback με τις νέες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων «Performance», οι οποίες προσφέρουν επιπλέον ισχύ και εξοπλισμό σε σχέση με τα αυτοκίνητα στα οποία βασίζονται. Η έκδοση Performance των προαναφερθέντων μοντέλων της Audi θα είναι διαθέσιμα προς παραγγελία από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα αυτοκίνητα με το σήμα Performance χρησιμοποιούν τον 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα της Audi, αλλά έρχονται με επιπλέον 30 ίππους και 50 Nm ροπής σε σχέση με τα στάνταρ μοντέλα RS 6 και 7 χάρη στην αύξηση της μέγιστης πίεσης της υπερτροφοδότησης.

Παρέχεται τετρακίνηση quattro και ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, αλλά η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα είναι 0,2 δευτερόλεπτα ταχύτερη, στα 3,4 δλ. με τη χρήση launch control. Αμφότερα τα αυτοκίνητα μπορούν να αναπτύξουν υψηλότερη τελική ταχύτητα, καθώς ο ηλεκτρονικός περιοριστής έχει ρυθμιστεί στα χάρη στην επαναφορά του ηλεκτρονικού περιοριστή στα 280 χλμ./ώρα. Οι οδηγοί που ελέγχουν χειροκίνητα τις ταχύτητες θα είναι σε θέση να πετύχουν τις ιδανικές αλλαγές, χάρη σε μια νέα ένδειξη αλλαγής σχέσεων που αναβοσβήνει στο στάνταρ ψηφιακό cockpit 12,3 ιντσών.

H Audi έχει επίσης μειώσει την ποσότητα ηχομόνωσης μεταξύ του χώρου του κινητήρα και του εσωτερικού, για να ακούν οι επιβάτες λίγο επιπλέον ήχο. Η γερμανική μάρκα αναφέρεται ότι ενώ αυξάνει τον όγκο τους, έχει μειωθεί ελαφρώς το βάρος και των δύο αυτοκινήτων, κατά περίπου 8 κιλά. Σε αμφότερα τα μοντέλα, ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ζάντες 22 ιντσών σε ματ γκρι χρώμα, μαζί με το πακέτο εξωτερικού στιλ στο ίδιο χρώμα. Οι σπορ απολήξεις RS των εξατμίσεων διαθέτουν γυαλιστερό μαύρο χρώμα, όπως και τα σήματα που βρίσκονται στο εξωτερικό και των δύο αυτοκινήτων.

Το εσωτερικό και των δύο αυτοκινήτων είναι εξ ορισμού εξοπλισμένο με το πακέτο RS Design Package, το οποίο προσφέρει χρωματικές αντιθέσεις σε ραφές και εσωτερικά ένθετα σε κόκκινο, μπλε ή γκρι χρώμα, μαζί με ένα τιμόνι Alcantara με επίπεδο κάτω μέρος. Τοποθετείται επίσης φωτισμός κάτω από τους πλευρικούς καθρέπτες που προβάλλει το σήμα «RS Performance» στο έδαφος δίπλα στο αυτοκίνητο.

Πιο ψηλά στη γκάμα, οι εκδόσεις Carbon Black των νέων μοντέλων υψηλών επιδόσεων εισάγουν την ίδια σχεδίαση τροχών 22 ιντσών σε μαύρο ματ χρώμα, μαζί με ματ carbon στιλ και λεπτομέρειες. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν premium ηχοσύστημα Bang & Olufsen με δυνατότητες τρισδιάστατου ήχου, καθώς και σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, head-up display και σύστημα κάμερας 360 μοιρών. Οι αγοραστές μπορούν επίσης να αποκτήσουν και τα δύο μοντέλα στο υψηλό επίπεδο εξοπλισμού Vorsprung.

Όλες οι εκδόσεις των αυτοκινήτων διαθέτουν το πακέτο RS Dynamic Package που είναι προαιρετικό για τα άλλα μέλη των σειρών RS 6 και 7. Αυτό περιλαμβάνει την αυξημένη τελική ταχύτητα μαζί με σύστημα τετραδιεύθυνσης και πίσω άξονα εξοπλισμένο με σπορ διαφορικό quattro.

Όμως, τα 280 χλμ./ώρα δεν είναι η υψηλότερη ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν αυτά τα νέα αυτοκίνητα. Με την επιλογή του προαιρετικού πακέτο RS Dynamics Package Plus, ο περιοριστής ταχύτητας ανεβαίνει στα 305 χλμ./ώρα. Παράλληλα με την πρόσθετη τελική ταχύτητα, τοποθετείται ένα κεραμικό σύστημα πέδησης, το οποίο επιφέρει μεγαλύτερη ισχύ στο φρενάρισμα, μείωση του βάρους κατά 34 κιλά και επιλογή τριών χρωμάτων για τις δαγκάνες: γκρι, κόκκινο και μπλε. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται τον Απρίλιο του 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!