Το Hyundai Pony Coupe Concept ανακατασκευάζεται για το 2023

Το αυτοκίνητο επίδειξης που σχεδίασε o Giorgetto Giugiaro σηματοδότησε τη γέννηση της Hyundai ως ανεξάρτητης αυτοκινητοβιομηχανίας και χρησιμεύει ως έμπνευση για τα τελευταία αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας.

Το Hyundai Pony Coupe Concept ανακατασκευάζεται για το 2023

Το αυτοκίνητο επίδειξης που σχεδίασε o Giorgetto Giugiaro σηματοδότησε τη γέννηση της Hyundai ως ανεξάρτητης αυτοκινητοβιομηχανίας και χρησιμεύει ως έμπνευση για τα τελευταία αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας.

Την επόμενη χρονιά, η Hyundai θα αναβιώσει ένα από τα πιο σημαντικά οχήματα της ιστορίας της από την ίδρυσή της το 1967. Το Pony Coupe παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο το 1974 για να προωθήσει τη Hyundai ως αυτόνομο κατασκευαστή και θα ανακατασκευαστεί για το 2023, σε συνεργασία με τον ιταλικό οίκο σχεδιασμού GFG Style.

Η GFG ιδρύθηκε από τους Giorgetto και Fabrizio Giugiaro, με τον πρώτο να έχει αναλάβει το αρχικό σχέδιο ως εκκολαπτόμενος σχεδιαστής. Παρά την ηλικία του, η ρετρό γοητεία του Pony Coupe έχει επηρεάσει πολλά σύγχρονα Hyundai, συμπεριλαμβανομένου του crossover Ioniq 5 και του N Vision 74 concept, με τις αναλογίες του που μοιάζουν με origami, και τις γεωμετρικές λεπτομέρειες.

Το αρχικό αυτοκίνητο επίδειξης δεν υπάρχει πια, οπότε η GFG Style θα το αναπαραγάγει από την αρχή, πιθανότατα με κάποιες αλλαγές ως ένδειξη των σημερινών και μελλοντικών μοντέλων της εταιρείας. Η συνεργασία θα μπορούσε επίσης να πυροδοτήσει περαιτέρω εγχειρήματα στο μέλλον, κάτι που θα ήταν ταιριαστό, δεδομένης της πρόσφατης σειράς εξερευνητικών, περιπετειωδών σχεδιασμών της Hyundai.

Μιλώντας για τη συνεργασία, ο επικεφαλής δημιουργικού της Hyundai, Luc Donckerwolke, δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Giorgetto και τον Fabrizio στη Σεούλ για αυτή τη σπάνια περίσταση και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους και με την GFG Style σε αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα, που δεν έχει μόνο ιστορική αξία, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης μια διαπολιτισμική ανταλλαγή που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον».

Ως ένα εγχείρημα που δεν κατάφερε να προχωρήσει, το Pony Coupe Concept του 1974 επινοήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης της Hyundai προς τη μαζική παραγωγή οχημάτων. Ο Giorgetto Giugiaro δημιούργησε πέντε πρωτότυπα μοντέλα για να οραματιστεί πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα αυτοκίνητο δρόμου της Hyundai, ένα εκ των οποίων ήταν το σφηνοειδές δίθυρο.

Δεν έφτασε ποτέ στις εκθέσεις, αλλά η πρόσφατη δραστηριότητα της Hyundai, συμπεριλαμβανομένης αυτής της ανακοίνωσης και του N Vision 74 concept, θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό coupe θα μπορούσε να βρίσκεται στον ορίζοντα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!