Briggs Mono Art Car: Υπεριώδης τέχνη

Η βρετανική εταιρεία supercar, Briggs Automotive Company, συνεργάστηκε με τον διάσημο καλλιτέχνη Rene Turrek για τη δημιουργία ενός μοναδικού Mono Art Car.

Briggs Mono Art Car: Υπεριώδης τέχνη

Η βρετανική εταιρεία supercar, Briggs Automotive Company, συνεργάστηκε με τον διάσημο καλλιτέχνη Rene Turrek για τη δημιουργία ενός μοναδικού Mono Art Car.

Από το λανσάρισμά του το 2011, το Mono της Briggs Automotive Company (BAC) αποτελεί ένα supercar κατά παραγγελία, με απεριόριστες επιλογές εξατομίκευσης. Για να τονιστεί ο λευκός καμβάς που προσφέρει η καθαρή σχεδίαση του Mono, η BAC δημιούργησε ένα Art Car με τον Rene Turrek για να αναδειχθεί πως θα μπορούσε να μοιάζει το μοντέλο της βρετανικής εταιρείας, αν προσεγγιζόταν με πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία.

Η τέχνη του Rene Turrek δεν έχει όρια, είτε δημιουργεί ελαιογραφίες, είτε εργάζεται σε ένα αστικό υπαίθριο έργο τέχνης, το στιλ του είναι ακριβώς όπως το BAC Mono: μοναδικό στο είδος του. Περιγράφοντας τον εαυτό του ως καλλιτέχνη αστικής τέχνης, σχεδιαστή, προγραμματιστή νέων τεχνικών, διασυνοριακό, πρωτοπόρο της τέχνης, πειραματιστή και τελειομανή, δεν υπήρχε καλύτερος συνεργάτης για την Briggs.

Το Mono Art Car έχει σχεδιαστεί με ένα ειδικό χρώμα το οποίο, όταν υπόκειται σε υπεριώδες φως, αποκαλύπτει το πραγματικό βάθος του έργου τέχνης του Turrek. Το Art Car Mono αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη εκδήλωση Sleeping With Art που πραγματοποιήθηκε στο Hedsor House, όπου στεγάστηκε σε ένα δωμάτιο με συσκότιση και εκτέθηκε se υπεριώδες φως για να το απολαύσουν οι λάτρεις της τέχνης.

Πριν από την εκδήλωση, η Briggs συνεργάστηκε επίσης με τον καλλιτέχνη αυτοκινήτων Paperlegend, που δημιουργεί μεταλλικά χάρτινα γλυπτά θρυλικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου του BAC Mono. Η BAC και o Paperlegend απηύθυναν πρόσκληση σε καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν το δικό τους ψηφιακό Art Car Mono.

Οι καλύτερες συμμετοχές παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση Sleeping with Art, μαζί με εντυπωσιακά μοντέλα του BAC Mono που δημιούργησε ο Paperlegend και έφεραν διάφορα καλλιτεχνικά χρώματα. Τα επιλεγμένα ψηφιακά σχέδια Art Car Mono έγιναν επίσης NFT, τα οποία είναι διαθέσιμα για αγορά. Οι κάτοχοι ενός Art Car Mono NFT μπορούν να απολαύσουν αποκλειστικά την ψηφιακή τους δημιουργία ως αυτοτελές έργο τέχνης ή να το χρησιμοποιήσουν στον ψηφιακό κόσμο, όπως σε βιντεοπαιχνίδια.

Οι αγοραστές αυτών των ειδικών έργων τέχνης NFT μπορούν επίσης να επιλέξουν να παραγγείλουν ένα μοντέλο Paperlegend Mono Art Car του αυτοκινήτου και να απολαύσουν αποκλειστικά δικαιώματα για τη δημιουργία περαιτέρω έργων τέχνης γύρω από το ίδιο θέμα, το οποίο περιλαμβάνει την παραγγελία ενός δικού τους BAC Mono Art Car, με το ίδιο χρώμα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!