Ford Kuga: Αποκάλυψη εξ Αμερικής

Η «μπλε οβάλ» φίρμα αποκάλυψε στις ΗΠΑ το Escape, δίνοντας μια σαφή εικόνα για το αντίστοιχων προδιαγραφών ανανεωμένο Kuga το οποίο αναμένεται στην Ευρώπη από το 2023

Ford Kuga: Αποκάλυψη εξ Αμερικής

Η «μπλε οβάλ» φίρμα αποκάλυψε στις ΗΠΑ το Escape, δίνοντας μια σαφή εικόνα για το αντίστοιχων προδιαγραφών ανανεωμένο Kuga το οποίο αναμένεται στην Ευρώπη από το 2023

το Fiesta να ολοκληρώνει τη διαδρομή του από τα τέλη του 2023, το ανανεωμένο Kuga αναμένεται να παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για το κοινό της Ford όταν λανσαριστεί από το 2023.

Αν και η Ford θα περιμένει λίγο ακόμα μέχρι να παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς compact crossover στην Ευρώπη, η πρεμιέρα του μοντέλου στις ΗΠΑ όπου διατίθεται με την ονομασία Escape, προσφέρει μια σαφή εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουμε από το Kuga.

Ήδη εξάλλου τόσο το ανανεωμένο Kuga όσο και το Escape είχαν αποτελέσει αντικείμενο πολλαπλών κατασκοπικών λήψεων, αποκαλύπτοντας σε ό,τι αφορά τη δεύτερη περίπτωση, ότι η Ford δεν πρόκειται να υλοποιήσει κοσμοϊστορικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση.

Κυρίαρχη είναι η νέα γρίλια με το διαφορετικά ενσωματωμένο σήμα της Ford στα πρότυπα των ανανεωμένων Fiesta και Focus και η οποία πλαισιώνεται από νέα φωτιστικά σώματα LED με την χαρακτηριστική οριζόντια γραμμή που διατρέχει το πλάτος του καπό ενώ την εικόνα συμπληρώνει ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας.

Οι εκδόσεις που θα βρεθούν στην βάση της γκάμας αναμένεται να επωφεληθούν από μικρότερους τροχούς με ζάντες αλουμινίου και διαφορετικού χρώματος προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, ενώ οι πιο γενναιόδωρες εξοπλιστικά παραλλαγές του από περισσότερες λεπτομέρειες από χρώμιο, προφυλακτήρες βαμμένους στην απόχρωση του αμαξώματος, χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης και φώτα ομίχλης.

Το παζλ της ανανέωσης του Kuga αναμένεται να συμπληρώσουν ανασχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα.

Η κυριότερη αλλαγή θα αφορά τον ψηφιακό εξοπλισμό με επίκεντρο την νεότερη εκδοχή του SYNC4 το οποίο θα φιλοξενείται πλέον σε μια οθόνη 13,2 ιντσών για το infotainment. Αναμένεται να συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος θα διατηρήσει το ίδιο μέγεθος (12,3 ίντσες).

Στην περίπτωση του Escape, σαφώς αναβαθμισμένη και η λίστα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης στα οποία περιλαμβάνονται ενεργό cruise control, σύστημα διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα αποτροπής ατυχημάτων με άλλα οχήματα όσο και πεζούς/ποδηλάτες με τη συνδρομή συστήματος αυτόνομης πέδησης. Στις προαιρετικές επιλογές συγκαταλέγονται επίσης Head-up Display, πανοραμική ηλιοροφή καθώς και σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών τηλεφώνων.

Στοχευμένες βελτιώσεις αναμένονται και στην γκάμα κινητήρων του Kuga η οποία αναμένεται να ξεκινά με τον turbo κινητήρα 1,5 λίτρου σε διάφορες παραλλαγές ισχύος ενώ στην κορυφή θα βρεθεί το plug-in υβριδικό σύνολο με τον κινητήρα των 2,5 λίτρων, με αμφότερα να επωφελούνται από αναβαθμίσεις που θα εστιάσουν κατά περίπτωση σε περισσότερη ισχύ και εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!