Σε αντίστροφη μέτρηση το επταθέσιο Mazda CX-80

H ιαπωνική φίρμα επιβεβαίωσε τη διάθεση του CX-80, της επταθέσιας έκδοσης του ήδη γνωστού CX-60 από το 2023 στην Ευρώπη

Σε αντίστροφη μέτρηση το επταθέσιο Mazda CX-80

H ιαπωνική φίρμα επιβεβαίωσε τη διάθεση του CX-80, της επταθέσιας έκδοσης του ήδη γνωστού CX-60 από το 2023 στην Ευρώπη

To νέο Mazda CX-60 έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά, συστήνοντας μεταξύ πολλών άλλων και την plug-in υβριδική τεχνολογία δια χειρός Mazda. Πλέον η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα, όπως είχε υποσχεθεί, επιβεβαιώνοντας την άφιξη μιας μεγαλύτερης, επταθέσιας έκδοσης του SUV η οποία θα διατεθεί στην Ευρώπη από το 2023.

Αν και προς το παρόν η ιαπωνική φίρμα δεν μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με την επταθέσια έκδοση, δεδομένα θα έχει ως αφετηρία την ίδια νέα αρχιτεκτονική, ενώ θα επωφεληθεί από την ίδια γκάμα κινητήρων. Αυτό σημαίνει ότι το CX-80, όπως θα ονομάζεται η επταθέσια έκδοση, θα υιοθετήσει τους ίδιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου νέας γενιάς συμπεριλαμβάνοντας φυσικά στις επιλογές της και plug-in υβριδική τεχνολογία και προσφέροντας ισχύ από 254 έως 328 ίππους.

Αυτό που επίσης δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν η ιαπωνική φίρμα είναι το μέγεθος που θα υιοθετήσει το CX-80 το οποίο σε κάθε περίπτωση θα υπερβαίνει κατά κάποια εκατοστά αυτό του CX-60 με το μήκος των 4,74 μ. και το μεταξόνιο των 2,87 μέτρων. Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται εξίσου αναμενόμενο είναι η οριακή αύξηση του βάρους που θα υπερβαίνει τα 2.100 κιλά της βαρύτερης plug-in υβριδικής έκδοσης του ιαπωνικού SUV.

Εξίσου δεδομένα το CX-80 θα επωφελείται από το σύνολο των τεχνολογιών που ανέλαβε να συστήσει το CX-60, συμπεριλαμβανομένου του See Through View που αυξάνει το οπτικό πεδίο του οδηγού με την συνδρομή καμερών καθώς και το Kinematic Posture Control το οποίο αναλαμβάνει να μειώνει τις κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές υπό πίεση. Το εξοπλιστικό παλμαρέ του αναμένεται να συμπληρώσουν φυσικά συστήματα όπως το Hill Descent Control το ευφυές cruise control με δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης της ταχύτητας με βάση την οδική σήμανση αλλά και το σύστημα αποτροπής ατυχημάτων κατά την οπισθοπορεία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!