Το μικρό Mitsubishi XFC concept θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023

Σε αντίθεση με το ASX που βασίζεται στο Renault Captur, το XFC θα είναι ένα μοντέλο που προέκυψε αποκλειστικά από τη Mitsubishi.

Το μικρό Mitsubishi XFC concept θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023

Σε αντίθεση με το ASX που βασίζεται στο Renault Captur, το XFC θα είναι ένα μοντέλο που προέκυψε αποκλειστικά από τη Mitsubishi.

Η Mitsubishi παρουσίασε πρόσφατα το ASX, ένα μοντέλο που πατάει πάνω στο Renault Captur και ουσιαστικά έχει διαφορετικά σήματα. Ωστόσο, τώρα με το XFC concept, κατέβαλε μεγαλύτερη προσπάθεια, με στόχο να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, αρχικά στις αγορές της Νοτιανατολικής Ασίας.

Το πρωτότυπο αυτό μοντέλο παρουσιάστηκε στο Ho Chi Min City (πρώην Saigon), την πολυπληθέστερη πόλη του Βιετνάμ. Η ιαπωνική εταιρεία το προωθεί ως «ένα στιβαρό μοντέλο, ικανό σύντροφο στην καθημερινότητα, που προάγει έναν πιο lifestyle τρόπο ζωής».

Πέρα όμως από τις ορολογίες του marketing, το XFC concept έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από τη Mitsubushi. Ξεχωρίζει για τα λεπτά φωτιστικά σώματα LED σε σχήμα «L», με φώτα ημέρα τοποθετημένα από κάτω σε σειρά, που μαζί χαρίζουν μια χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή στο μοντέλο.

Επιπλέον, σε σχήμα εξάγωνο είναι τα φωτιστικά που βρίσκονται στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, με την φουτουριστική εικόνα του μοντέλου να συμπληρώνουν οι κάμερες που έχουν πάρει τη θέση των εξωτερικών καθρεπτών.

Στο εσωτερικό συναντάμε μια μοντέρνα εκτέλεση, με δύο οθόνες που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη, ενώ για λόγους εργονομίας, έχουν διατηρηθεί κάποια ξεχωριστά χειριστήρια που αφορούν τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού. Αυτά είναι τοποθετημένα σε ένα πάνελ κάτω από την οθόνη στην κεντρική κονσόλα και είναι αφής. Πιο πίσω υπάρχει ένα μικρός επιλογέας ταχυτήτων. Το τιμόνι είναι κοφτό στο κάτω μέρος του, με χειριστήρια για τις επιμέρους λειτουργίες.

 

Οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι κίτρινες. Το δάπεδο είναι επίπεδο, απελευθερώνοντας αρκετό χώρο στο εσωτερικό. Πίσω φαίνεται να χωρούν τρία άτομα, τα οποία θα έχουν στη διάθεσή τους χειριστήρια για τον κλιματισμό. Η Mitsubishi υποστηρίζει ότι ο μικρό crossover της προσφέρει κορυφαίους στην κατηγορία του χώρους, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές.

Όσον αφορά τα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο, θα διαθέτει προγράμματα οδήγησης: Nomral, Gravel, Mud και Wet. Η εκδοχή παραγωγής αναμένεται να είναι λιγότερο φανταχτερή, με, ίσως, πιο συμβατικά φώτα και κανονικούς εξωτερικούς καθρέπτες.

Στο εσωτερικό και πιο συγκεκριμένα στο ταμπλό στη θέση των οθονών που προβάλουν την εικόνα από τις εξωτερικές κάμερες, πιθανότατα να υπάρχουν αεραγωγοί. Παράλληλα, το πάνελ με τα χειριστήρια αφής για το κλιματιστικό, αναμένεται να είναι συμβατικά και όχι αφής. Επίσης, οι ζάντες 20 ιντσών μοιάζουν υπερβολικές για ένα μικρό crossover και πιθανότατα θα είναι μικρότερες.

Αρχικά, όπως προαναφέραμε, μέσα στο 2023, θα διατίθεται στις χώρες της Νοτιανατολικής Ασίας, ενώ αν σημειώσει εμπορική επιτυχία, αναμένεται να διευρύνουν το δίκτυο των αγορών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!