Από το 2026 στις ΗΠΑ οι πρώτοι καρποί του κοινού εγχειρήματος των Honda και Sony

Το πρώτο προϊόν της κοινοπραξίας Honda και Sony θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται σε αμερικανικό έδαφος από τα μέσα του 2025 με την προοπτική να διατεθεί στην τοπική αγορά από το 2026

Από το 2026 στις ΗΠΑ οι πρώτοι καρποί του κοινού εγχειρήματος των Honda και Sony

Το πρώτο προϊόν της κοινοπραξίας Honda και Sony θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται σε αμερικανικό έδαφος από τα μέσα του 2025 με την προοπτική να διατεθεί στην τοπική αγορά από το 2026

Ηonda και Sony θέτουν τα θεμέλια για την υλοποίηση του κοινού εγχειρήματός τους το οποίο θα πάρει (αρχικά) την μορφή ενός τετράθυρου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου που, όπως ανακοίνωσαν, θα κατασκευάζεται σε αμερικανικό έδαφος και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της ιαπωνικής φίρμας στις ΗΠΑ, με την προοπτική οι πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται από το 2026.

Εκτός από την αγορά των ΗΠΑ, η Sony Honda Mobility, όπως ονομάζεται η κοινοπραξία των δύο εταιρειών θα εξάγει το ηλεκτροκίνητο μοντέλο και στην Ιαπωνία με την Ευρώπη να παραμένει προς το παρόν εκτός σχεδιασμού, αν και το ενδεχόμενο έλευσης του μοντέλου στη γηραιά ήπειρο βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο επικεφαλής της κοινοπραξίας, Yasuhide Mizuno, «ο λόγος που επιλέξαμε την αμερικανική αγορά είναι διότι είναι πιο προχωρημένη. Θεωρώ ότι η βορειοαμερικανική αγορά έχει υψηλή αγοραστική δύναμη. Το ποσοστό μπορεί να ποικίλει από πολιτεία σε πολιτεία ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας να λανσάρουμε το νέο μας μοντέλο σε αγορές όπως αυτή της Καλιφόρνιας».

Σε ό,τι αφορά την πρεμιέρα του μοντέλου ως έκδοσης παραγωγής πια αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Consumer Electronics Show στο Las Vegas στις 4 Ιανουαρίου, όπως άφησε να εννοηθεί ο Υ. Mizuno, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ο στόχος της κοινοπραξίας δεν είναι να αποτελέσει μια συνηθισμένη αυτοκινητοβιομηχανία αλλά μια εταιρεία κινητικότητας που θα περιστρέφεται γύρω από προηγμένες τεχνολογίες λογισμικού».

Αν και πλην των πρωτοτύπων που έχουν προηγηθεί και των χαρακτηριστικών τους δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία για τη στόχευση αλλά και τις προβλέψεις του μοντέλου, ωστόσο δεδομένα θα αποτελέσει μέρος των σχεδίων της Honda να μετασχηματιστεί από μια τυπική αυτοκινητοβιομηχανία σε μια εταιρεία που θα διαχειρίζεται τόσο το hardware όσο και το software, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Sony στην ψυχαγωγία, τις τηλεποικοινωνίες και όσα αυτά περιλαμβάνουν.

Ταυτόχρονα αν και ο στόχος για τα αυτοκίνητα της Sony Honda Mobility δεν θα είναι η ευρεία παραγωγή αλλά οι τεχνολογίες αιχμής, θα διαδραματίσει το δικό του ρόλο στο στα ηλεκτρικά σχέδια της Honda η οποία σχεδιάζει να περιλαμβάνει στην γκάμα της 30 αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλα έως το 2030 με στόχο την δυναμικότητα παραγωγής δύο εκατομμυρίων μονάδων ετησίως.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!