Lexus UX 300e: Ανανέωση… αυτονομίας

H ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του ηλεκτρικού crossover της με σημαντικότερη αλλαγή την υιοθέτηση μιας σαφώς μεγαλύτερης μπαταρίας η οποία συνηγορεί σε μια εξίσου σημαντική αύξηση της αυτονομίας

Lexus UX 300e: Ανανέωση… αυτονομίας

H ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του ηλεκτρικού crossover της με σημαντικότερη αλλαγή την υιοθέτηση μιας σαφώς μεγαλύτερης μπαταρίας η οποία συνηγορεί σε μια εξίσου σημαντική αύξηση της αυτονομίας

Mετά την πρόσφατη ανανέωση των συμβατικών εκδόσεών του, η έκδοση που θα παραμείνει στην ιστορία ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Lexus, υποδέχεται μια σειρά εκτεταμένων βελτιώσεων στις οποίες συγκαταλέγεται και μια νέα, μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία.

Αναλυτικότερα, το UX 300e αντικαθιστά την μπαταρία των  54,3 kWh με μια νέα σαφώς μεγαλύτερη με χωρητικότητα 72,8 kWh η οποία με τη σειρά της υπόσχεται την αύξηση της αυτονομίας κατά 40%.

Αυτό σημαίνει ότι το UX 300e θα προσφέρει αυτονομία 450 χλμ., βάσει του πρωτοκόλλου WLTP, έναντι 400 χλμ. στην προ-ανανέωσης εκδοχή του η οποία σε κάθε περίπτωση είχε κριθεί βάσει του πρωτοκόλλου NEDC.

Παράλληλα, το UX 300e υπόσχεται ενισχύσεις σε ό,τι αφορά την στρεπτική ακαμψία του πλαισίου χάρη στην προσθήκη 20 νέων συγκολλήσεων στα τμήματα των πλευρικών και της πίσω θυρών.

Αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση καθώς η ηλεκτροκίνητη έκδοση του UX ενσωματώνει ως μέρος του βασικού εξοπλισμού της, υψηλών επιδόσεων αμορτισέρ Yamaha για τον πίσω άξονα τα οποία έχουν σχεδιαστεί και ρυθμιστεί ειδικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης. Το παζλ των «αθέατων» αναβαθμίσεων συμπληρώνει ένα βελτιωμένο σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης.

Στα ενδότερα, το UX 300e υποδέχεται το ένα νέο σύστημα infotainment το οποίο φιλοξενείται σε οθόνη 12,3 ιντσών η οποία υπόσχεται υψηλότερη ευκρίνεια. Παράλληλα οι σχεδιαστές της Lexus έχουν αναθεωρήσει ορισμένους διακόπτες, μετακινώντας για παράδειγμα τα χειριστήρια για τα θερμαινόμενα καθίσματα από την κεντρική κονσόλα στα δεξιά του επιλογέα σχέσεων με κριτήριο την επιπλέον εργονομία.

Υπό το ίδιο σκεπτικό, έχει επιμηκυνθεί η επιφάνεια επαγωγικής φόρτισης κινητών ενώ έχουν προστεθεί δύο θύρες USB-C μπροστά από τις ποτηροθήκες.

Βελτιώσεις έχουν υλοποιηθεί και στον ατμοσφαιρικό φωτισμό, αλλά κυριότερα στην ηχομόνωση του θαλάμου επιβατών. Σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, μεταφέρει τις αλλαγές που σύστησαν οι συμβατικές εκδόσεις του UX, προσαρμοσμένες στον ηλεκτρικό χαρακτήρα του.

Ανέπαφο παραμένει το ηλεκτρικό μοτέρ των 204 ίππων και 300 Nm ροπής η ισχύς του οποίου μεταδίδεται στον μπροστινό άξονα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η άφιξη της ανανεωμένης έκδοσης του ηλεκτρικού Lexus στην Ευρώπη αναμένεται στην Ευρώπη από την άνοιξη του 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!