Audi RS Q3 Edition 10 Years: Γενέθλια στην… σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

H Audi παρουσιάζει μια επετειακή έκδοση του RS Q3 η οποία ενδίδει σε μια πιο σκουρόχρωμη γοητεία χάρη σε μια σειρά ιδιαίτερων αισθητικών λεπτομερειών

Static photo, Colour: chronos grey matallic

Audi RS Q3 Edition 10 Years: Γενέθλια στην… σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

H Audi παρουσιάζει μια επετειακή έκδοση του RS Q3 η οποία ενδίδει σε μια πιο σκουρόχρωμη γοητεία χάρη σε μια σειρά ιδιαίτερων αισθητικών λεπτομερειών

H γερμανική φίρμα γιορτάζει τα 10α γενέθλια της ισχυρότερης παραλλαγής του Q3 με μια ειδική έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί σε 555 αντίτυπα και χάρη σε μια σειρά από σχεδιαστικές αναβαθμίσεις, ενισχύει στην «απειλητική» σπορ αύρα του παντοδύναμου RS Q3.

Επί της ουσίας, όλες οι λεπτομέρειες που συνοδεύουν την RS Q3 Edition 10 Years όπως είναι η πλήρης ονομασία της επετειακής έκδοσης, συνηγορούν σε μια πιο «dark» εμφάνιση, με το χρώμιο να αντικαθίσταται από μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα σε μια απολύτως ταιριαστή αποτύπωση με τις υψηλές επιδόσεις που προσφέρει το γερμανικό σπoρ SUV.

Στο σκουρόχρωμο σκεπτικό ενδίδει το περίγραμμα θυρών και παραθύρων, οι εξωτερικοί καθρέφτες καθώς και τα αεροδυναμικά βοηθήματα ενώ μια πιο σκούρα απόχρωση υιοθετεί και το «γυαλί» των φωτιστικών σωμάτων.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι μαύροι τροχοί με ελαστικά διάστασης 225/35 ενώ για λόγους αισθητικής ομοιομορφίας το αμάξωμα θα προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε δύο αποχρώσεις Dew Silver και Chronos Grey.

Αντιστοίχως στο εσωτερικό, η επετειακή έκδοση επωφελείται από bucket καθίσματα που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις ανάγκες της έκδοσης, με τις πλάτες να επενδύονται εξολοκλήρου από ανθρακόνημα.

Στο ίδιο σκουρόχρωμο μοτίβο υπακούν και οι δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα αλλά και σε μέρη του ταμπλό ενώ την εικόνα συμπληρώνουν ραφές στο χρώμα του χαλκού με το οποίο συμβαδίζουν τα διακριτικά RS Q3.

Ανέπαφος παραμένει ο γνώριμο πεντακύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων ο οποίος εξακολουθεί να αποδίδει 400 ίππους και 480 Nm ροπής η οποία μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή του αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων S tronic.

Στις προαιρετικές επιλογές της έκδοσης συγκαταλέγονται τα carbon κεραμικά δισκόφρενα σε συνδυασμό με γκρι δαγκάνες ή προαιρετικά με κόκκινες ή μπλε.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η απόκτηση της επετειακής έκδοσης συνεπάγεται 5.990 ευρώ επιπλέον (Γερμανία) σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του RS Q3, ποσό που συνδυαστικά με το γεγονός ότι το RS Q3 Edition 10 Years θα κατασκευαστεί σε 555 αντίτυπα, αποτελώντας δυνητικά μελλοντική συλλεκτική αξία, δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί απαγορευτικό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!