Με ελαστικά Yokohama τέσσερις ομάδες στις 24 Ώρες του Nurburgring

Ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες αντοχής του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Με ελαστικά Yokohama τέσσερις ομάδες στις 24 Ώρες του Nurburgring

Ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες αντοχής του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Με τα αγωνιστικά ελαστικά Advan θα προμηθεύσει η Yokohama επτά αυτοκίνητα τεσσάρων ομάδων, που θα αγωνιστούν στον 24ωρο Αγώνα Αντοχής του Nurburgring. Η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιουνίου και ο τερματισμός την επόμενη μέρα.

Στις υποστηριζόμενες ομάδες περιλαμβάνονται η Walkenhorst Motorsport, μια αγωνιστική ομάδα της BMW, που σύναψε πέρυσι συμφωνία συνεργασίας με τα ελαστικά Yokohama. Τέσσερα αγωνιστικά της Walkenhorst θα τρέχουν με ελαστικά ADVAN, ανάμεσά τους τρεις BMW M6 GT3 που συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία SP9. Τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν ελαστικά ADVAN A005 για στεγνό οδόστρωμα και ελαστικά ADVAN A006 για βρεγμένο.

Οι υποστηριζόμενες ομάδες της Walkenhorst Motorsport στην κατηγορία SP9 απαρτίζονται από ομάδες με επικεφαλής τον David Pittard, τον πρωταθλητή της κατηγορίας SP9 Pro στη σειρά Nurburgring Endurance 2020 (NLS) και τον Jorg Muller, πρώην οδηγό της BMW Works,  γνωστό για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στους Αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC), καθώς και σε αγώνες του SUPER GT.

Παράλληλα, τα ελαστικά Yokohama υποστηρίζουν την Walkenhorst BMW M4 GT4 που τερμάτισε πρώτη μεταξύ των αυτοκινήτων της κατηγορίας SP10, στον κατατακτήριο αγώνα που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο. Εκτός από τις ομάδες της  Walkenhorst Motorsport, τρεις άλλες ομάδες θα αγωνιστούν με ελαστικά ADVAN στις κατηγορίες AT, SP3 και SP4.

Σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο διαχείρισης, με την  ονομασία Yokohama Transformation 2023 (YX2023), η Yokohama στοχεύει στη μεγιστοποίηση των ποσοστών πωλήσεων των ελαστικών της με υψηλή προστιθέμενη αξία, δηλαδή της  εμβληματικής σειράς ADVAN, της σειράς  ελαστικών GEOLANDAR για SUV και φορτηγά, όπως και λοιπών χειμερινών ελαστικών. Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής είναι η τοποθέτηση των ελαστικών ADVAN και GEOLANDAR ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού σε νέα αυτοκίνητα.

Τα ελαστικά Yokohama εισάγονται στην Ελλάδα από το 1957 από την ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ. Περισσότερες πληροφορίες για τα ελαστικά Yokohama, είναι διαθέσιμες στο www.yokohama.gr

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!