Μία νύχτα στο μουσείο της Alfa Romeo

Η Alfa Romeo διοργανώνει την εκδήλωση «Μια νύχτα στο μουσείο» της, στο Arese, στις 29 Οκτωβρίου, όπου το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει τα εκθέματα με… σβηστά τα φώτα.

Μία νύχτα στο μουσείο της Alfa Romeo

Η Alfa Romeo διοργανώνει την εκδήλωση «Μια νύχτα στο μουσείο» της, στο Arese, στις 29 Οκτωβρίου, όπου το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει τα εκθέματα με… σβηστά τα φώτα.

Το μουσείο της Alfa Romeo στο Arese, στα περίχωρα της πόλης του Μιλάνο, αποτελεί μια από τις πλέον εντυπωσιακές και πλούσιες σε εκθέματα συλλογές στο χώρο του αυτοκινήτου. Κάθε χρόνο, χιλιάδες φίλοι της Alfa Romeo, αλλά και ευρύτερα του κόσμου τη αυτοκίνησης, επισκέπτεται το χώρο που ξεχειλίζει από το πάθος και τα 111 χρόνια ιστορίας της θρυλικής ιταλικής μάρκας.

Παράλληλα, η διοργάνωση μιας σειράς θεματικών εκδηλώσεων, αποκαλύπτουν λιγότερο γνωστές πτυχές της ιστορίας, όπως για παράδειγμα της εμπλοκής της Alfa Romeo στους αγώνες ταχύτητας με σκάφη θαλάσσης, ή τα παρασκήνια πίσω από την εξέλιξη της εντυπωσιακής 75 Turbo Evoluzione για το αμερικανικό Πρωτάθλημα Αντοχής, το IMSA.

Αυτή τη φορά, οι υπεύθυνοι είχαν μια πραγματικά πρωτοποριακή ιδέα, αφού για πρώτη φορά καλούν το κοινό να ζήσει το χώρο του μουσείου όπως κανείς, ή για την ακρίβεια κανείς εκτός από τους φύλακες, δεν τον έχει ζήσει.

Στις 29 Οκτωβρίου, το μουσείο μέχρι και τις 12 το βράδυ θα έχει κλειστά -σχεδόν- όλα τα φώτα αφήνοντας το κοινό να ανακαλύψει εκ νέου τα εκθέματα. Σε αυτή την κατανυκτική ατμόσφαιρα το αμάξωμα των αυτοκινήτων αποκτά μια εντελώς διαφορετική γοητεία, ενώ οι μορφές των ανθρώπων που δημιούργησαν το θρύλο της Alfa Romeo γίνονται ακόμα πιο επιβλητικές.

Το ελάχιστο φως θα τονίσει τη σιλουέτα των υπέροχων δημιουργιών της Alfa Romeo, ενώ θα οξύνει την ακοή και την αφή. Η Alfa Romeo είναι μια μάρκα που είναι εξαιρετικά περήφανη για την πλούσια ιστορία της, σπίτι της οποίας αποτελεί το μουσείο.

Η δημιουργία του μουσείου αποτελεί έμπνευση του Orazio Satta Puliga, του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία των μοντέλων της μάρκας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εντέλει, το μουσείο πήρε σάρκα και οστά στα μέσα της δεκαετίας του 1970, στο χώρο του ιστορικού εργοστασίου της Alfa Romeo στο Arese.

Μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του το 2015, το Museo Storico Alfa Romeo φιλοξενεί περισσότερα από 110 χρόνια ιστορίας, όπως αυτά εκφράζονται από τα εκατοντάδες αυτοκίνητα της συλλογής, σπάνια έγγραφα, αλλά και μια εντυπωσιακή επιλογή από οπτικοακουστικό υλικό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!