Τα πρώτα φορτηγά με μπαταρίες της Tesla παραλαμβάνει η Pepsi

Η Pepsi θα αρχίσει να παραλαμβάνει την 1η Δεκεμβρίου, τα πρώτα, από τα 100 φορτηγά Semi της Tesla, που έχει ήδη προπαραγγείλει.

Τα πρώτα φορτηγά με μπαταρίες της Tesla παραλαμβάνει η Pepsi

Η Pepsi θα αρχίσει να παραλαμβάνει την 1η Δεκεμβρίου, τα πρώτα, από τα 100 φορτηγά Semi της Tesla, που έχει ήδη προπαραγγείλει.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Tesla αρχίζει την παραγωγή φορτηγών Semi και η εταιρεία Pepsi, που έχει παραγγείλει εκατό τέτοια οχήματα, θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα την 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Elon Musk μέσω Twitter χθες Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

Όταν ο Elon Musk αποκάλυπτε το φουτουριστικό, κινούμενο με μπαταρίες Semi το 2017, διαβεβαίωνε πως η παραγωγή του θα άρχιζε το 2019. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα άλλαξε επανειλημμένα, εν μέρει λόγω έλλειψης πρώτων υλών και τμημάτων. Ο Elon Musk είχε προειδοποιήσει νωρίτερα φέτος πως η παραγωγή επρόκειτο να καθυστερήσει περαιτέρω, ως την επόμενη χρονιά. Ωστόσο τον Αύγουστο, αναθεώρησε, λέγοντας πως θα ξεκινήσει στο τέλος της τρέχουσας.

Σε άλλο tweet, ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας, επέμεινε πως το φορτηγό της Tesla θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει 805 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσα τέτοια οχήματα σχεδιάζει να διαθέσει η Tesla στην αμερικανική αγορά. Το επαγγελματικό όχημα θα έχει κόστος 180.000 δολαρίων (183.510 ευρώ), ωστόσο οι αγοραστές του θα δικαιούνται φοροαπαλλαγή 40.000 δολαρίων (40.780 ευρώ) δυνάμει προγράμματος επιδότησης των ηλεκτρικών οχημάτων που έχει εγκριθεί από τη Γερουσία.

Η Pepsi είχε κάνει προπαραγγελία 100 τέτοιων φορτηγών όταν παρουσιάστηκε το πρωτότυπο, προκειμένου να μειώσει τα κόστη και τις εκπομπές καυσαερίων του στόλου των οχημάτων της. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στον τηλεοπτικό σταθμό Cnbc την περασμένη χρονιά, ο επικεφαλής της βιομηχανίας αναψυκτικών και σνακ, ο Ραμόν Λαγκουάρτα, είχε εξηγήσει πως οι μεταφορές αντιστοιχούν στο 10% των εκπομπών αερίων του ομίλου. Η Pepsi σκοπεύει να χρησιμοποιεί τα φορτηγά μηδενικών εκπομπών για να διανέμει τα προϊόντα της από τα εργοστάσια στα κέντρα διανομής και σε πελάτες λιανικής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!