Νέα έκδοση της Alpine A110 R αφιερωμένη στον Fernando Alonso

Η Alpine τιμά τον Fernando Alonso με μια νέα, περιορισμένη έκδοση A110 R η οποία εφοδιάζεται με βελτιωμένη ανάρτηση καθ΄υπόδειξη του Ισπανού αλλά και μια σειρά ιδιαίτερες λεπτομέρειες

Νέα έκδοση της Alpine A110 R αφιερωμένη στον Fernando Alonso

Η Alpine τιμά τον Fernando Alonso με μια νέα, περιορισμένη έκδοση A110 R η οποία εφοδιάζεται με βελτιωμένη ανάρτηση καθ΄υπόδειξη του Ισπανού αλλά και μια σειρά ιδιαίτερες λεπτομέρειες

Παρά το γεγονός ότι η συνύπαρξη του Fernando Alonso με την ομάδα F1 της Alpine δεν ήταν αυτό που θα αποκαλούσε κανείς αδιατάρακτη, η γαλλική φίρμα που δεν χάνει ευκαιρία για ειδικές εκδόσεις της A110, αποφάσισε να τιμήσει τον ισπανό οδηγό  παρουσιάζοντας μια περιορισμένη έκδοση με αφετηρία την πρόσφατη A110 R.

H νέα έκδοση υιοθετεί την ονομασία A110 R Fernando Alonso και επωφελείται από τη γαλάζια απόχρωση που είναι συνυφασμένη με τα μονοθέσια της Alpine, βελτιωμένη ανάρτηση καθώς και λεπτομέρειες που παραπέμπουν στον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της F1.

Προς τιμή του, η περιορισμένη έκδοση θα κατασκευαστεί σε 32 αντίτυπα όσες και οι νίκες του ισπανού οδηγού στην Formula 1 ενώ εκτός από τη γαλάζια απόχρωση, την εικόνα συμπληρώνουν μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, καπό και κάλυμμα κινητήρα από ανθρακόνημα. Από το ίδιο υλικό κατασκευάζεται και η αεροδυναμική πτέρυγα που δεσπόζει στο πίσω τμήμα ενώ το παζλ της εξωτερικής εμφάνισης ολοκληρώνουν τα μαύρα γραφικά στα πλευρικά τμήματα.

Πίσω από τους επίσης ανθρακονημάτινους τροχούς που έχουν την υπογραφή του ισπανού οδηγού παρεπιδημούν πορτοκαλί δαγκάνες ενώ τα γνωστά χρώματα της γαλλικής σημαίας έχουν αντικατασταθεί από αυτά τις ισπανικής.

Αντιστοίχως στο εσωτερικό, κυριαρχούν τα κόκκινα στοιχεία της A110 R έχουν αντικατασταθεί από πορτοκαλί. Στο ίδιο… ισπανικό μοτίβο τα προσκέφαλα των καθισμάτων φέρουν την υπογραφή του Fernando Alonso ενώ στα σκιάδια αναγράφεται η αγαπημένη φράση του πολυνίκη οδηγού «υπάρχουν περισσότεροι από ένας δρόμοι για την κορυφή του βουνού».

Όπως και η ήδη γνωστή A110 R, η ειδική έκδοση εφοδιάζεται με ρυθμιζόμενη ανάρτηση που ευνοεί την κίνηση στην πίστα με το setup να έχει δοκιμαστεί και «εγκριθεί» από τον ισπανό οδηγό μετά από δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι ο κινητήρας των 1,8 λίτρων ο οποίος και στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 300 ίππους και 340 Nm ροπής. Η επιτάχυνση απαιτεί 3,9 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ενώ η μέγιστη ταχύτητα αυξάνεται σε 285 χλμ./ώρα χάρη στις προδιαγραφές της συγκεκριμένης έκδοσης η οποία είναι ελαφρύτερη κατά 34 κιλά από την S και διαθέτει μια σειρά βελτιωμένων χαρακτηριστικών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!