Hennessey VelociRaptor 500: To Bronco στην… ιουρασική περίοδο -μέρος δεύτερο

Η Hennessey «πειράζει» για ακόμα μια φορά το Ford Bronco με αποτέλεσμα το «απόλυτο όσο και πανίσχυρο off-road SUV» με απόδοση 500 ίππων

Hennessey VelociRaptor 500: To Bronco στην… ιουρασική περίοδο -μέρος δεύτερο

Η Hennessey «πειράζει» για ακόμα μια φορά το Ford Bronco με αποτέλεσμα το «απόλυτο όσο και πανίσχυρο off-road SUV» με απόδοση 500 ίππων

O αμερικανικός βελτιωτικός οίκος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα οχήματα της Ford αλλά και σε όλα εκείνα που αποπνέουν μια αύρα… έντονης αμερικανικής ταυτότητας.

Κάπως έτσι, το Bronco δεν θα μπορούσε να μην προσελκύσει το ενδιαφέρον της Hennessey που έχει ήδη παρουσιάσει μια βελτιωμένη έκδοσή του με την ονομασία Velociraptor 400 και πλέον επανέρχεται με μια νέα, ακόμα ισχυρότερη και πιο ακραία εκδοχή του με την πλήρη νοήματος ονομασία VelociRaptor 500 Bronco.

Επίκεντρο της νέας έκδοσης αποτελεί μια βελτιωμένη εκδοχή του twin-turbo V6 των 3,0 λίτρων ο οποίος χάρη σε ένα νέο σύστημα εισαγωγής, ένα νέο intercooler με βαλβίδα εκτόνωσης καθώς και στη νέα χαρτογράφηση του συστήματος διαχείρισης της μονάδας, υπόσχεται ισχύ 500 ίππων και 746 Nm ροπής, δηλαδή 100 επιπλέον ίππους και 64 Nm από την VelociRaptor 400.

To παζλ συμπληρώνει ένα ανασχεδιασμένο σύστημα εξαγωγής το οποίο υπόσχεται έναν ήχο αντάξιο των αυξημένων επιδόσεων της έκδοσης.

Παρόλο που η Hennessey δεν δημοσιοποιεί τα μεγέθη επιδόσεων της νέας έκδοσης, δεδομένα το VelociRaptor 500 θα είναι ταχύτερο από την προηγούμενη έκδοση ολοκληρώνοντας το sprint των 0-96 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 4,9 δευτερολέπτων που τηρουμένων των αναλογιών και του βάρους του αμερικανικού SUV δείχνει καταιγιστικός.

Φυσικά οι βελτιώσεις δεν περιορίζονται στο κινητήριο σύνολο καθώς η Hennessey έχει φροντίσει να υπογραμμίσει τις δυνατότητες του VelociRaptor 500 του με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέους δεκάκτινους τροχούς, γραφικά για το εξωτερικό και πλήθος λεπτομερειών για το εσωτερικό του επιβλητικού SUV.

Για την ιστορία το πακέτο βελτίωσης VelociRaptor 500 για το Ford Bronco κοστίζει 32.590 δολάρια ενώ οι αναβαθμίσεις συνοδεύονται από τριετή εγγύηση για 60.000 χλμ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!