Για 3,3 εκ. ευρώ πωλήθηκε η κινηματογραφική Aston Martin DB5 του 007

Αν και πληγωμένη από τις καταστροφικές συνήθειες του 007, η DB5 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία No Time to Die απέσπασε ιδιαίτερα υψηλό τίμημα στη δημοπρασία Bond Cars που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Christies

Για 3,3 εκ. ευρώ πωλήθηκε η κινηματογραφική Aston Martin DB5 του 007

Αν και πληγωμένη από τις καταστροφικές συνήθειες του 007, η DB5 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία No Time to Die απέσπασε ιδιαίτερα υψηλό τίμημα στη δημοπρασία Bond Cars που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Christies

H πιο πρόσφατη ταινία της σειράς με πρωταγωνιστή τον βρετανό πράκτορα, No Time to Die αξιοποίησε Aston Martin από όλο το χρονικό φάσμα συνύπαρξης του φίρμας  και των τετράτροχών της με τον 007. Σε μία από τις σεκάνς της έναρξης, o Daniel Graig  στην τελευταία του εμφάνιση στον ρόλο του Bond, αξιοποιεί μια DB5 σε ένα εθιμοτυπικά ανελέητο κυνήγι, χρησιμοποιώντας όλα τα gadgets της «γηραιάς» αλλά κλασικής κυρίας προκειμένου να διαφύγει, αφήνοντας εν τέλει την DB5 πληγωμένη αλλά… in one piece.

H συγκεκριμένη Aston Martin DB5 η οποία αποτέλεσε ένα από τα stunt cars της ταινίας δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christies για το ποσό των 2,922 εκ. στερλινών (3,3 εκ ευρώ) και παρά τις πληγές του πολέμου στο κλασικό σκαρί της ή ίσως μάλλον και εξαιτίας ακριβώς αυτών.

Φυσικά δεν πρόκειται για ιστορική DB5, (μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε ένα κλασικό δείγμα θα ήταν τουλάχιστον ιεροσυλία) αλλά μια ρέπλικα που κατασκευάστηκε ειδικά για τις ανάγκες της ταινίας ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους πλειοδότες να ανεβάσουν την τιμή της στα ίδια επίπεδα με ένα αυθεντικό δείγμα.

Για την ιστορία, πρόκειται για ένα από τα οκτώ συνολικά αυτοκίνητα που η Aston Martin κατασκεύασε ειδικά για το No Time to Die, συνεχίζοντας την μακρά παράδοση της εμπλοκής της με τον 007.

Να σημειωθεί ότι η ρέπλικα της DB5, σε απόλυτη συμφωνία με τον ρόλο που της είχε ανατεθεί, διαθέτει μια πληθώρα κατασκοπικών gadgets τα οποία είναι έως ένα βαθμό λειτουργικά τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου.

Σε αυτά συγκαταλέγονται οι περιστρεφόμενες πινακίδες και τα οπλοπολυβόλα που αναδύονται από τα φωτιστικά σώματα τα οποία δεν είναι βεβαίως πραγματικά αλλά αρκούντως ρεαλιστικά.

Σε ό,τι αφορά την περίσταση, η δημοπρασία διοργανώθηκε από τον οίκο Christies με αφορμή τα 60 χρόνια από την πρώτη ταινία της σειράς.

Η επίμαχη DB5 ήταν ένα από τα πλέον πολύτιμα τετράτροχα του ρόστερ, ωστόσο δεν ήταν η μόνη Aston Martin που πήρε μέρος στη δημοπρασία καθώς υπήρχε μια V8 Vantage του 1981 από την ίδια ταινία η οποία πωλήθηκε για περίπου 640.000 στερλίνες καθώς και μια σύγχρονη DBS Superleggera 007 Edition για την οποία το σφυρί έπεσε λίγο πάνω από τις 400.000 στερλίνες. Να σημειωθεί πάντως ότι τα έσοδα της δημοπρασίας των Bond Cars θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!