Το Tesla Cybertruck σε ρόλο… hovercraft

Λίμνες, ποτάμια ακόμα και θάλασσες θα είναι σε θέση να διασχίζει το pickup της Tesla κατά τον Elon Musk

Το Tesla Cybertruck σε ρόλο… hovercraft

Λίμνες, ποτάμια ακόμα και θάλασσες θα είναι σε θέση να διασχίζει το pickup της Tesla κατά τον Elon Musk

To Νο1 της Tesla δεν έχανε ποτέ ευκαιρία να αξιοποιήσει social media για να μοιραστεί τις σκέψεις ή στοιχεία για τα προϊόντα της αμερικανικής φίρμας και το «περιβόητο» Cybetruck δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις νεότερες συστάσεις του Elon Musk, το ηλεκτροκίνητο pickup θα είναι αρκούντως αδιάβροχο προκειμένου να μπορεί να αξιοποιηθεί για μικρές περιόδους χρόνου ως σκάφος.

Για του λόγου το ακριβές παραθέτουμε του tweet του επικεφαλής της Tesla που δεν αναφέρεται για πρώτη φορά στις… υδάτινες δυνατότητες του Cybertruck μιας και τον Απρίλιο του 2020 είχε αναφέρει ότι το pickup θα μπορούσε ακόμα και να επιπλέει, επίσης για μικρές περιόδους χρόνου. Κατά το παρελθόν είχε υποστηρίξει ακριβώς το ίδιο και για το Tesla Model S μόνο που η εταιρεία αποτρέπει από τέτοια χρήση του. Αν παρ΄όλα αυτά αναρωτιέστε για το πώς, ακόμα και αν επιπλέει ένα αυτοκίνητο, θα προχωρούσε η απάντηση είναι από την περιστροφή των τροχών.

Θα παρατηρούσε πάντως κανείς ότι οι λέξεις «αρκούντως αδιάβροχο», και η φράση «να χρησιμοποιηθεί ως σκάφος για μικρές περιόδους χρόνου» δεν είναι ακριβώς αυτές που θα χρησιμοποιούσε όντως κανείς για να περιγράψει κάτι το αξιόπλοο.

Όπως και να έχει, υπενθυμίζεται ότι το Cybetruck παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019 σε μια ταραχώδη παρουσίαση ενώ στις αρχές της φετινής χρονιάς, η Tesla έδωσε τις πρώτες συστάσεις για μια βελτιωμένη εκδοχή με ηλεκτρικά ανοιγόμενο πίσω παρμπρίζ και ανασχεδιασμένες κάμερες,  η οποία και τελικώς θα περάσει στην παραγωγή το 2023. Βέβαια αρχικά η Tesla το είχε προγραμματίσει για το 2021 και μετά για το 2022 ωστόσο τελικώς με φόντο την κρίση ημιαγωγών, αποφάσισε να μεταθέσει την έναρξη παραγωγής για την επόμενη χρονιά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!