Alpine A110 R: Σε νέα άκRa

Η γαλλική φίρμα ετοιμάζει μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση της A110 με περισσότερη ισχύ και αγωνιστικές προδιαγραφές

Alpine A110 R: Σε νέα άκRa

Η γαλλική φίρμα ετοιμάζει μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση της A110 με περισσότερη ισχύ και αγωνιστικές προδιαγραφές

H Alpine διαθέτει και έχει διαθέσει μια ευρεία γκάμα περιορισμένων και μη εκδόσεων της A110 ωστόσο πλέον ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμα μία και αρκετά διαφορετική εκδοχή του sportscar της η οποία θα εστιάσει σε ένα πιο σκληροπυρηνικό και σπορ προσανατολισμό.

Αν και προς το παρόν η γαλλική φίρμα δεν δίνει διευκρινίσεις για τα «κρίσιμα» μεγέθη της νέας έκδοσης της A110 η οποία θα σηματοδοτείται από το γράμμα “R”, δημοσίευσε ορισμένα αφαιρετικά teaser που επιχειρούν να δώσουν μια πρώτη γεύση για τις νέες επιδόσεις του γαλλικού sportscar.

Βάσει του ηχητικού ντοκουμέντου που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο ήχος του κινητήρα δείχνει παρόμοιος με τον ήδη γνωστό τετρακύλινδρο των 1,8 λίτρων αν και με μια εντονότερη… turbo χροιά.

Ανεξαρτήτως teaser να σημειωθεί πάντως ότι έχουμε ήδη δει το λογότυπο R στην A110 και συγκεκριμένα στην αγωνιστική έκδοση GT-R. Παρόλο που η νέα έκδοση R δεν αναμένεται να υιοθετήσει σειριακό κιβώτιο και κλωβό ασφαλείας μιας και επί της ουσίας θα πρόκειται για μια σπορ πολιτική έκδοση, θα μπορούσε κάλλιστα να υποδεχτεί την παραλλαγή του κινητήρα η οποία εφοδίαζε την GT-R με ισχύ που ξεπερνούσε τους 300 ίππους.

Όπως και να έχει, δεδομένα θα μάθουμε πολύ σύντομα μιας και η επίσημη παρουσίαση της A110 R θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στην πίστα της Suzuka.

Αυτό που φροντίζει πάντως να διευκρινίσει η Alpine είναι ότι το “R” αντιστοιχεί στη λέξη Radical ενώ σε ό,τι αφορά την έκδοση που θα αναλάβει να σηματοδοτήσει θα πρόκειται για μια πιο «ακραία, ελαφρύτερη και ενδιαφέρουσα οδηγικά εκδοχή, εμπνευσμένη από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Εξ όσων μπορεί να συνάγει κανείς πάντως από τα teaser, η A110 R διαθέτει διαφορετικά και σίγουρα πιο επιθετικά ανασχεδιασμένα αεροδυναμικά στοιχεία, νέας γεωμετρίας ανάρτηση, μεγαλύτερες και περισσότερες εισαγωγές αέρα ενώ δεν αποκλείεται η γαλλική φίρμα να αξιοποιήσει ανθρακόνημα σε πολλά από τα παραπάνω μέρη, μειώνοντας δραστικά το βάρος του μοντέλου.

Αντιστοίχως πολεμική εικόνα αναμένεται να επικρατεί και στο εσωτερικό με κυρίαρχα τα bucket καθίσματα και τις ζώνες των έξι σημείων στήριξης.

Δεδομένα πάντως εκτός από την πρεμιέρα στη Suzuka, η Alpine A110 R θα αποτελεί μέρος του ρόστερ που η γαλλική φίρμα θα παρουσιάσει στο Παρίσι και στην επικείμενη διεθνή έκθεση που ανοίγει αυλαία στις 17 Οκτωβρίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!