Citroen Berlingo 2CV Fourgonette: Νεοκλασικό

Η Citroen με την συνδρομή του Ιταλού κατασκευαστή Caselani και αφετηρία το Berlingo επαναφέρει στο σήμερα την van εκδοχή του 2CV

Citroen Berlingo 2CV Fourgonette: Νεοκλασικό

Η Citroen με την συνδρομή του Ιταλού κατασκευαστή Caselani και αφετηρία το Berlingo επαναφέρει στο σήμερα την van εκδοχή του 2CV

To 2CV υπήρξε από τα δημοφιλέστερα και πλέον αναγνωρίσιμα μοντέλα στην μακρά ιστορία της Citroen γνωρίζοντας πολλές παραλλαγές και εκδόσεις. Μία από αυτές η οποία παρουσιάστηκε τρία χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου 2CV το 1948, ήταν μια van παραλλαγή του με την ονομασία Fourgonette.

Aυτή ακριβώς την έκδοση αποφάσισε να επαναφέρει στη ζωή η Citroen ζητώντας τη συνδρομή του Ιταλού κατασκευαστή Caselani που δημιούργησε μια σύγχρονη εκδοχή του Fourgonette με αφετηρία το Berlingo η οποία μάλιστα θα διατεθεί υπό την αιγίδα και με την επίσημη άδεια της Citroen, με τα βιβλία παραγγελιών να ανοίγουν στις 10 Οκτωβρίου.

Το project ανέλαβε ο David Obendorfer, σχεδιαστής του Caselani  ο οποίος επεσήμανε σχετικά με την αναβίωση του Fourgonette: «ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόκληση καθώς το πρωτότυπο είχε εντελώς διαφορετικές αναλογίες. Επικεντρωθήκαμε περισσότερο να μεταφέρουμε την σχεδιαστική αύρα του Fourgonette στο σήμερα παρά σε μια στείρα αναπαραγωγή των σχεδιαστικών του στοιχείων».

Αν και η βάση για το γαλλικό van είναι το απολύτως σύγχρονο Berlingo ο σχεδιαστής του ιταλικού οίκου φρόντισε να μεταφέρει την αισθητική του Fourgonette σε νέες διαστάσεις και με ένα μεταρετρό τρόπο.

Στα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία, συγκαταλέγονται η γρίλια σε μοτίβο «Μ»  με το ευμέγεθες, αλά παλαιά λογότυπο της Citroen, τα ολοστρόγγυλα φωτιστικά σώματα που είναι συνυφασμένα με όλες τις παραλλαγές του 2CV και φυσικά τις χαρακτηριστικές πτυχώσεις σε καπό και σε αμάξωμα που… τω καιρώ εκείνω, αξιοποιούνταν προς όφελος της ενίσχυσης της στρεπτικής ακαμψία του πλαισίου, ωστόσο πλέον συνιστούν αμιγώς διακοσμητικά στοιχεία.

Στις λεπτομέρειες ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά διαγώνια σχεδιαστικά στοιχεία πάνω από τους μπροστινούς θόλους τα οποία θυμίζουν τις εισαγωγές αέρα του αρχέτυπου. Στο πίσω τμήμα κυριαρχούν επίσης τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα και τα οβάλ σχήματος παράθυρα όπως επιβάλει η… προέλευση της έμπνευσης.

Σε αντίθεση με το… σιδηρούν παρελθόν, στην προκειμένη περίπτωση το νέο bodykit κατασκευάζεται από fiberglass ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την κλειστή van έκδοση, ο Caselani δημιούργησε και μια αντίστοιχη επιβατική έκδοση του μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα με δεδομένη την τεχνολογική συνάφεια με το Berlingo, το Berlingo 2CV Fourgonette όπως είναι η πλήρης ονομασία του θα μπορεί να παραγγελθεί τόσο με κινητήρες βενζίνης 1,2 λίτρων όσο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση στα πρότυπα του e-Berlingo.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!