VW Gen.Travel: Ελεύθερος χώρος σκέψης

Η γερμανική φίρμα ή μάλλον ακριβέστερα, ο γερμανικός όμιλος παρουσιάζει μια σχεδιαστική μελέτη η οποία φιλοδοξεί να αποτυπώσει το μέλλον της μετακίνησης, βασιζόμενη σε ένα απολύτως φουτουριστικό σχεδιαστικό και πλήρως αυτόνομο concept

VW Gen.Travel: Ελεύθερος χώρος σκέψης

Η γερμανική φίρμα ή μάλλον ακριβέστερα, ο γερμανικός όμιλος παρουσιάζει μια σχεδιαστική μελέτη η οποία φιλοδοξεί να αποτυπώσει το μέλλον της μετακίνησης, βασιζόμενη σε ένα απολύτως φουτουριστικό σχεδιαστικό και πλήρως αυτόνομο concept

Ανάμεσα στα απολύτως ρεαλιστικά τεχνολογικά projects τα οποία υπόκεινται σε πλήθος περιορισμών που υπαγορεύονται από την… πραγματικότητα της τεχνολογίας, της νομοθεσίας αλλά και της αγοράς, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι σχεδιαστές τους αναζητούν ενίοτε εκείνο τον ελεύθερο χώρο που θα τους επιτρέψει να παράγουν ιδέες χωρίς περιορισμούς.

Αν έπρεπε να τοποθετήσει κανείς αυτόν τον ελεύθερο χώρο, η απάντηση θα ήταν στο απώτερο μέλλον το οποίο ως άδηλο προσφέρεται εξάλλου για πολλές και διαφορετικές ερμηνείες και προσεγγίσεις. Έτσι, το VW Gen.Travel το οποίο ανήκει στην κατηγορία των σχεδιαστικών μελετών ατενίζει το μέλλον της μετακίνησης, απαλλαγμένο από οποιοδήποτε είδους χρησιμοθηρικού περιορισμού εστιάζοντας παρ΄όλα αυτά στην μέγιστη χρηστικότητα.

Με αυτήν ακριβώς τη λογική, το αμάξωμα συνδυάζει τις έννοιες του sedan και του MPV σε μια φουτουριστική προσέγγιση με gullwing πόρτες που ουσιαστικά δεν εμπίπτει σε καμία από τις δύο κατηγορίες αλλά φιλοδοξεί να μεγιστοποιήσει την παροχή υπηρεσιών στους επιβάτες του μέλλοντος.

Με την πλήρη νοήματος περιγραφή «Ιnnovation Experience Vehicle», το VW Gen.Travel έχει σχεδιαστεί ως η εναλλακτική ενός σύντομου ταξιδιού με αεροπλάνο, υιοθετώντας ηλεκτρική τεχνολογία και συμβαδίζοντας με τις επιταγές της πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό δεν διαθέτει καν τιμόνι ή cockpit με το εσωτερικό του να αποτελείται από καθίσματα που, αναλόγως την επιλογή και του αριθμού τους, μπορούν να περιστραφούν, να αναδιπλωθούν πλήρως ή να μετατραπούν σε κρεβάτια, κατά βούληση και χρηστικές επιφάνειες για κάθε κάθισμα. Ταυτόχρονα η ιδιαιτερότητα στη σχεδίαση των παρμπρίζ αλλά και των παραθύρων σε συνδυασμό με την απουσία μεσαίων κολώνων, συντελεί σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία περιμετρικής ορατότητας και απεριόριστης θέας.

Παράλληλα, ένα περίτεχνο σύστημα ανάρτησης το οποίο συνδυάζεται με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου eABC (electric Active Body Control) το οποίο φροντίζει να «αντισταθμίζει» ηλεκτρικά τις αλλαγές στην κλίση του αμαξώματος στις στροφές αλλά και να αντιμετωπίζει δραστικά τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος, φροντίζει να προσδώσει στην χερσαία μετακίνηση μια διαφορετική διάσταση άνεσης.

Ταυτόχρονα ο πλήρης έλεγχος της διαδικασίας οδήγησης από σύστημα τεχνητής νοημοσύνης εγγυάται την μέγιστη αποδοτικότητα και αυτονομία η οποία παρεμπιπτόντως αν και δεν αποκαλύπτεται, περιγράφεται από την VW ως η μέγιστη δυνατή για ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ένα άλλο στοιχείο, ή μάλλον ακριβέστερα λεπτομέρεια που το χαρακτηρίζει είναι η έλλειψη διακριτικών της VW ή κάποιας άλλης φίρμας του ομίλου, καθώς προφανώς το VW Gen εκπροσωπεί το σύνολο του Group και το φαντασιακό του για τις μετακινήσεις του μέλλοντος.

Παρά την αμιγώς μελλοντολογική του χροιά, το ενδιαφέρον πρωτότυπο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο γαλλικό concours d’ elegance, Chantilly Arts & Elegance που πραγματοποιείται στα περίχωρα του Παρισιού στις 24 Σεπτεμβρίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!