Aehra SUV: Το νέο ηλεκτρικό φιλόδοξο εγχείρημα

Η νέα ιταλική φίρμα δίνει τις πρώτες συστάσεις για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο και πολυτελές SUV που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τα φιλόδοξα σχέδιά της

Aehra SUV: Το νέο ηλεκτρικό φιλόδοξο εγχείρημα

Η νέα ιταλική φίρμα δίνει τις πρώτες συστάσεις για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο και πολυτελές SUV που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τα φιλόδοξα σχέδιά της

Η Aehra αποτελεί… καινοφανή αστέρα στο αυτοκινητιστικό στερέωμα και σκοπεύει να διεκδικήσει μερίδιο από την κορυφή της αυτοκινητιστικής πυραμίδας, ξεκινώντας με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο, εξωτικών προδιαγραφών SUV.

Σε ό,τι αφορά τις συστάσεις για την φίρμα, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ιταλική εταιρεία με έδρα το Μιλάνο η οποία χαρακτηρίζει εαυτόν ως «ηλεκτρική» θέλοντας με τα προϊόντα της να φέρει σε δύσκολη θέση τα κορυφαία EV προϊόντα εταιρειών όπως η Mercedes-Benz, η Porsche, η BMW, η Tesla και η Lucid.

Εκτός από την ιταλική της καταγωγή και έδρα αξίζει να σημειωθεί ότι η Aehra έχει επιστρατεύσει τον πρώην σχεδιαστή της Lamborghini, Filippo Perini ο οποίος θα υπογράφει τα δημιουργήματά της καθώς και τους Alessandro Serra, πρώην επικεφαλής προηγμένου design της Genesis και Stefano Μazzetti πρώην στέλεχος της Ferrari.

Πλην του εντυπωσιακού ρόστερ, η Aehra έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα αφαιρετικά δείγματα γραφής του πρώτου της μοντέλου και βάσει των όσων μπορεί να συμπεράνει κανείς από τα teaser το ηλεκτροκίνητο premium SUV προδιαγράφεται εξίσου θεαματικό υιοθετώντας γενναιόδωρες διαστάσεις, σαφώς μυώδες και δυναμικό παρουσιαστικό και σχήμα καθώς και ένα συνδυασμό από προς τα πάνω ανοιγόμενες πόρτες με διαφορετική σχεδιαστική λογική για τις πίσω και τις μπροστά.

Οι επίσημες συστάσεις κάνουν λόγο για ένα μοντέλο που «θα συνδυάζει την απαράμιλλη κομψότητα της ιταλικής σχεδιαστικής σχολής με τις καλύτερες προδιαγραφές σε επίπεδο υλικών και τεχνολογίας, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσει εν συνόλω της εμπειρία μετακίνησης», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Aehra, Filippo Perini.

Προς το παρόν η ιταλική εταιρεία δεν δίνει την παραμικρή πληροφορία για την τεχνολογία που θα εξοπλίζει το ηλεκτρικό SUV το οποίο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με τα Tesla Model X και Mercedes EQS SUV που προσφέρουν αυτονομία 560 και 600 χλμ. εκτός φυσικά από τις υπόλοιπες πολυτελείς προδιαγραφές τους.

Αυτό που έχει ανακοινώσει πάντως η ιταλική φίρμα είναι οι προσδοκίες πωλήσεων που έχει και οι οποίες διαμορφώνονται σε 15.000-20.000 μονάδες για τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας των προϊόντων της που αρχικά θα είναι δύο. Ο λόγος για το παραπάνω SUV το οποίο θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο και ένα αντιστοίχως υψηλών και ηλεκτρικών προδιαγραφών sedan το οποίο θα ακολουθήσει τον προσεχή Φεβρουάριο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!